Jure Okroglič: Onemogočiti Vinčiću, da razigra svojo ekipo

Pomlajena ekipa Calcit Volleyja se bo v novi sezoni domačim navijačem prvič predstavila danes, ob 20. uri. V športni dvorani Kamnik bo v drugem krogu Sportklub prve odbojkarske lige za moške gostila Alpacem Kanal.

Kamničani so svojo sezono začeli pri v letošnji sezoni edinemu kandidatu za naslov državnega prvaka, ACH Volleyju. Čeprav so branilcem naslova nudili dostojen odpor, v prvem nizu so po velikem zaostanku v končnici imeli celo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih, ostaja občutek, da so morda premalo verjeli v to.

»Na večini pripravljalnih tekem smo prikazali boljšo odbojko kot v Ljubljani, je pa res, da nobena ekipa ni bila tako kakovostna, kot je v letošnji sezoni ACH Volley. Škoda je, da v prvem nizu, ki smo ga začeli z 0:5, nismo izkoristili svoje priložnosti. Mislim pa, da ni šlo za to, da ne bi verjeli v to, kot to, da je bila to za nas prva tekma, ekipa se je precej spremenila in ta pritisk je prišel na dan, kar je bil razlog naše slabše igre,« se je tekme v dvorani Tivoli dotaknil Jure Okroglič, ki je ob Urošu Pavloviću, ki je tudi lani začenjal tekme.

Za varovance Gašperja Ribiča bo veliko pomembnejša tekma kot je bila v Ljubljani, v soboto, ko v Kamnik prihajajo Kanalci. Nato jih čaka gostovanje v Mariboru, to pa sta že tekmi, ki bosta dali odgovor, kakšna je realna moč aktualnih slovenskih pokalnih zmagovalcev.

»To bosta tekmi, ki bi bili lahko dobra spodbuda za nadaljevanje sezone. Če ju bomo dobili, jo bo lažje nadaljevati, vrhunec sezone pa bo tako ali tako šele marca, aprila, ko se začenja končnica državnega prvenstva. Vsekakor bi nam morebitni zmagi vlili dodatno samozavest in potrdilo, da smo v pripravljalnih tekmah delali dobro, čeprav sta manjkala prvi korektor Kelvin Nwachukwu in Jurij Oman, ki je bil poškodovan.«

V pripravljalnem obdobju so s Kanalci igrali dvakrat in obakrat zmagali, v gosteh s 3:2, doma s 3:0, toda na drugi strani so Kanalci v sezono vstopili z domačo zmago proti Krki. In to po dobri igri in pred velikim številom gledalcev.

»Eno so pripravljalne tekme, drugo prvenstvene in na to, kar je bilo, se nima smisla ozirati. Dejstvo je, da so Kanalci v prvem krogu slavili, in to dokaj gladko. Vsekakor bodo pokali od samozavesti, zato jih bo treba malo umiriti. Upam, da jih bomo.«

Kanalce v letošnji sezoni spet vodi Gregor Jerončič, ki je pred tremi leti s Calcit Volleyjem osvojil pokalno lovoriko, zanje pa igra tudi njegov sin Rok, ki je v tisti sezoni tudi nosil kamniški dres. Na drugi strani so za Alpacem v preteklosti že igrali Jure Okroglič, ki je svoje prve odbojkarske korake naredil prav v Kanalu, Maj Nanut in Luka Lazar, tako da se tudi s te strani obeta zanima tekma. Prav tako velja omeniti, da bo po dolgih letih v Kamniku spet gostoval dolgoletni slovenski reprezentant Dejan Vinčić, ki se je pred to sezono vrnil v Kanal.

»Od odhoda iz Kanala je minilo že osem let, tako da na te tekme gledam kot na vse druge in mi je že normalno, da smo zdaj nasprotniki. Je pa res, da v zadnjih sezonah za Kanalce igra mlajši brat Grega, tako da je vseeno neka dodatna tenzija. V vsakem primeru nas čaka zelo težka tekma. Proti Krki je bil zelo razigran Vid Ranc, ki ga bomo morali zaustaviti, predvsem pa bo pomembno, da jih pritisnemo na svoj servis in na ta način skušamo Vinčiću onemogočiti, da bi razigral svoje soigralce. Če bodo imeli Kanalci idealen sprejem, nam ne bo lahko, toda tudi mi imamo svoja orožja,« je prepričan sprejemalec Calcit Volleyja.

Danes bosta v drugem krogu Sportklub prve odbojkarske lige na sporedu še dve tekmi. V Murski Soboti bo gostoval Merkur Triglav Kranj, v Novem mestu pa i-Vent Maribor, medtem ko bo tekme med ACH Volleyjem in Fužinarjem v nedeljo.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

Tagi