Domžalčanka Pia Krizmanić in Homčan Mark Pogačar osvojila naslove državnih prvakov v badmintonu

Badminton klub Mengeš je na državnih prvenstvih do 13 in 17 let ter do 11 in 15 let dosegel izjemne rezultate, saj so naši mlajši tekmovalci osvojili kar deset naslovov državnih prvakov ter številne druge medalje. Klub se je s tem znova izkazal kot eden najuspešnejših badminton klubov v Sloveniji.

 

Državno prvenstvo do 13 in 17 let – 3 novi naslovi državnih prvakov

Na državnem prvenstvu, ki je potekalo 15. junija v Lendavi, se je pomerilo 108 tekmovalcev in tekmovalk iz cele Slovenije. Med njimi je bilo tudi 14 članov Badminton kluba Mengeš, ki so se izkazali z odličnimi igrami.

Tim Bregar je potrdil svojo izjemno formo, saj je poleg treh naslovov državnega prvaka v kategoriji do 15 let, osvojil še dva naslova državnega prvaka v kategoriji do 17 let – posamezno in v dvojicah skupaj z Vrancem Janom iz ŠD Sele Vrhe. V kategoriji do 13 let sta Mila Vrhovnik in Sara Bregar postali državni prvakinji v dvojicah.

Skupno so se tekmovalci iz Mengša iz Lendave vrnili z 4 zlatimi pokali, eno srebrno in petimi bronastimi medaljami.

Državno prvenstvo do 11 in 15 let – 7 naslovov državnih prvakov

1. junija je v Ljubljani na Dolgem mostu potekalo državno prvenstvo za kategorije do 11 in 15 let. Na tekmovanju je sodelovalo 131 tekmovalcev in tekmovalk, med katerimi so bili tudi številni člani Badminton kluba Mengeš. Klub je zastopalo kar 18 tekmovalcev, ki so se ponovno izkazali kot najuspešnejši klub tekmovanja.

Izjemen uspeh je dosegel Tim Bregar, ki je osvojil kar tri naslove državnega prvaka v kategoriji do 15 let – posamezno, v mešanih parih skupaj s Saro Bregar ter v dvojicah z Vrancem Janom. Prav tako je Pia Krizmanić v kategoriji do 11 let osvojila tri naslove državne prvakinje – posamezno, v mešanih parih z Markom Pogačarjem ter v dvojicah s Štalekar Najo iz ŠD Sele Vrhe.

Dvakratni državni prvak v kategoriji do 11 let je postal tudi Mark Pogačar, ki je poleg zmage v mešanih parih s Krizmanić Pio, osvojil še naslov prvaka v dvojicah skupaj z Maticem Knezom Ogorelcem iz BKL. Državna prvakinja do 15 let je postala tudi Sara Bregar, ki je zmagala v mešanih parih z Bregar Timom.

Badminton klub Mengeš je tako s tega prvenstva prinesel skupno 9 zlatih pokalov, tri srebrne in tri bronaste medalje.

Čestitke vsem igralcem za izjemne dosežke in odlično predstavitev kluba na državnih prvenstvih!

Helena Šinkovec; Foto: Niko Krizmanić

Tagi