Calcitovi plavalci na stopničkah v Trbovljah

V soboto, 22. junija 2024, je v Trbovljah potekal 53. Lučkin memorial 2024 in 6. razvojni pokal Slovenije. Lučkin pokal ohranja tradicijo Lučkinega memoriala in je tekmovanje z najdaljšo tradicijo v državi. Plavalka LUČKA VODIŠEK je bila vrsto let odlična plavalka Plavalnega kluba Rudar Trbovlje, njena življenjska pot pa se je tragično končala v prometni nesreči 8. junija 1969.

Tekmovanja se je udeležilo 376 plavalcev iz 18 slovenskih klubov.  Za plavalni klub Calcit Kamnik jih je pod vodstvom trenerjev Lare Seretin in Jana Uršiča nastopilo kar 19: Teja Čepirlo, Kaja Hočevar, Neža Hren, Taja Klemen, Teja Klemen, Tina Klemen, Neža Koprivšek, Anna Losieva, Saša Šetina, Ema Vode, Tymur Beshlyk, Irenej Bizant, Urban Klemenc, Žiga Kugler, Peter Lackovič, Denis Luković, Lan Mojsilović, Jakob Prelc in Maj Prosen.

Vse plavalke in vsi plavalci so plavali odlično, saj so odplavali nove osebne rekorde in pridobili tudi nove norme za bližajoče državno prvenstvo.

Neža Hren je osvojila zlato medaljo na 100 m prsno, zlato medaljo na 100 m prosto ter srebrno medaljo na 50 m hrbtno. Kot zmagovalka memorialne kategorije 100 m prosto, je v svoji kategoriji prejela tudi Lučkin pokal. Žiga Kugler je osvojilsrebrno medaljo na 50 m hrbtno.

Veseli nas, da se plavalcem Plavalnega kluba Calcit Kamnik forma pred zadnjimi tekmami v sezoni stopnjuje in s tem napovedujejo dobre uvrstitve na že 23. plavalnem mitingu Veronika 2024, kise bo na kamniškem bazenu odvijal to sobot, 29.6.2024.

Čestitke vsem nastopajočim in trenerjem!

Avtor: Matjaž Spruk; Foto: Lara Seretin

Tagi