Izjemen dosežek karateista Darka Flisa

Žal situacija zaradi pandemije Društvu upokojencev Domžale, ni naklonjena, da bi lahko povsem uspešno uresničevali skupinski program društva. Tako so še bolj pomembni posamezni člani DU, ki z veliko volje dosegajo izredne rezultate. O enem izmed njih govori naslednji prispevek.

Najbrž tudi bralci Domžalca dobro vedo, da je 18. februarja 2021, v okviru projekta Nase na Marsu pristal Rover Perseverance. Najtežji, najčistejši in najbolj tehnološko dovršen šestkolesnik je že na Zemljo poslal imenitne  posnetke in prečesal Jezero, območje, kjer naj bi bilo pred milijardami let jezero. Njegova najpomembnejša naloga pa je iskati znake življenja ter nabirati vzorce, ki jih bodo s prihodnjimi odpravami tudi prinesli na Zemljo. Tlakoval pa naj bi tudi pot, da bo nekega dne človek sam stopil na sosednji planet. V pričakovanju tega dogodka je član Društva upokojencev Domžale, karateist Darko Flis, nastopil v Noordung centru, Vitanje, kjer se je predstavil s svojim kratkim karate nastopom ter tako nadaljeval svoj uspešen športni projekt, začet  v lanskem  letu. O njem je Darko povedal,  da se je odločil, da dan slovenske državnosti  počasti s posebnim projektom, ki ga je začel 24. junija 2020 v Težko atletskem klubu Domžale. Njegov cilj je bil, da do konca leta 2020 naredi 1000 karate kat. To mu je uspelo že dva meseca pred  koncem leta, ko jih je  naredil 1000, zato je s projektom je nadaljeval in jih do konca leta 2020 naredil kar 4000. Čestitke!

Dobro poznan Domžalčan je član Društva upokojencev Domžale, v okviru katerega deluje tudi Sekcija za šport, ki jo vodi ing. Boris Čampa. Ta je ob uspehu  Dareta Flisa športnika pohvalil in povedal, da je to precej velik presežek od 1000 na 4000 karate kat. Njegova pohvala ob uresničitvi zahtevnega projekta je toliko bolj pomembna, ker je vodja športne sekcije nekdanji karateist, ki dobro pozna zahtevnost tovrstnih projektov. Sicer pa je treba Darka Flisa pohvaliti tudi za njegovo sodelovanje na jutranjih telovadbah šole zdravja in nastopih v podobnih športnih društvih izvajal svoje karate karte ob katerih ga je spremljal ing. Boris Čampa. Projekt je karateist Dare Flis izvajal tudi v več različnih društvih po Sloveniji,  kjer so karate trenerji natančno spremljali njegovo izvajanje karate kat.

Zdaj pa poglejmo še povezavo z Noordung centrom v Vitanju, kjer pod strokovnim vodstvom lahko odkrivamo skrivnosti vesolja z virtualno resničnostjo, projekcijami in razstavami. Že poleti 2020 so v Noordung centru karateistu Darku dovolili, da pri njih posname video spot za promocijo karate športa. Ko jih je Darko v Društvu upokojencev Domžale seznanil, da ima planiran kratek karate nastop v Noordung centru, so bili navdušeni in bili pripravljeni tudi ob tem narediti manjšo ekskurzijo za člane društva v Noordung center, Vitanje in si istočasno si ogledati  tudi njihov vesoljski center in muzej. Ker se je kmalu epidemiološka slika, povezana s covid-19 poslabšala, niso mogli uresničiti tega snemanja. Letos par dni predno je pristal rover Perseverance na Marsu je Darko Flis zopet predlagal direktorju Noordung centra g. Dominiku Kobold, da bi na dan, ko bo pristalo vozilo misija Perseverance na Marsu, posnel svoj kratek karate nastop v centru Vitanje, kar je povezano tudi z dejstvom, da karateist Darko rad spremlja znanost, povezano z novimi odkritji  v vesolju,  In tako se je tudi zgodilo:  karateist Darko Flis je Direktor Noordung centra mu je dovolil, da 18. februarja 2021, ko je  pristal šestkolesnik na Marsu, posnel svoj karate nastop v njihovem centru. V programu Društva upokojencev Domžale pa seveda ostaja tudi  obisk Noordunga, ko bo to le mogoče.

Darko je tudi član Karate kluba Olimpija Ljubljana, ki ga v tem projektu podpira, njihov predsednik Djulaga Huskič pa je v projektu sodeloval tudi  s vodjo Sekcije za šport DU Domžale.

Noordung centru, Vitanje se zahvaljujejo za razumevanje in pomoč pri omenjenem projektu. Vse člane in članice pa društvo vabi, da se jim pridružijo na obisku tega centra, ko bo to omogočeno.

Društvo upokojencev Domžale je na dosežek karateista Darka Flisa, svojega člana, ponosno in mu želi tudi v prihodnje veliko uspehov. Hkrati pa vabi vse svoje člane in članice, da se, upoštevajoč ukrepe, oglasijo v njihovih prostorih in sodelujejo v njihovih aktivnostih, saj vendarle upajo na boljše čase za vse, tudi za DU Domžale.

Društvo upokojencev Domžale; Foto: zaslonski posnetek

 

Tagi