V Pizzeriji Pipca v Domžalah še vedno diši tako kot pred tridesetimi leti

Pisalo se je leta 1984, ko je v Domžalah prvič zadišalo po pizzah. V stanovanjsko-poslovnem objektu SPB-1 so tisto leto odprli prvo pizzerijo, ki je bila tudi ena izmed prvih pizzerij s krušno pečjo v Sloveniji. Govorimo o Pizzeriji Pipca, ki jo, ko se sprehodite skozi pasažo SPB-ja, enostavno ne morete spregledati. V tistih časih je bilo to veliko čudo, saj pizz takrat še ni bilo skorajda na vsakem vogalu.

Ko vstopite skozi vhodna vrata Pizzerije Pipca, boste takoj začutili vonj po slastnih pizzah, ki vas in vašega želodčka ne bo pustil ravnodušnega. Pizze so namreč še vedno takšne kot so bile pred tridesetimi leti. Okusne in sočne in seveda pečene v krušni peči. Kar trideset vrst jih imajo na meniju, od klasičnih, morskih do brezmesnih. Skratka na voljo imajo pizze za vsak okus in vsako željo. Da pa so pizze v Pipci tudi po toliko letih še vedno takšne kot včasih, za to že šestnajst let skrbi pizzopek Goran, ki je v tem času postal že prava duša in srce Pipce. Vedno vam bo ob vašem prihodu z nasmehom in prijaznim pozdravom izrekel dobrodošlico.

Seveda pa so z leti svojo ponudbo še dodatno razširili. Poleg dveh vrst malic, ki jih nudijo od ponedeljka do petka (po ceni 5 €), imajo na voljo tudi izvrstno ponudbo z žara, kot so Leskovački čevapi (tudi špikani), Bosanski čevapi, Špikana pleskavica, Pikantna klobasa, Hamburger, Dimljena vešalica, Solate, Prebranec … Po besedah njihovih stalnih gostov, v Pipci niso daleč naokoli najboljše samo pizze, temveč tudi njihove jedi z žara. Zato se tja radi vračajo vedno znova.

Goran že šestnajst let skrbi, da v Pipci vedno lepo diši.

Kot so povedali v Pizzeriji Pipca, se bodo še naprej trudili, da bo pri njih dišalo še vedno tako kot pred tridesetimi leti. Pa ne samo dišalo. Tudi okusno bo še vedno tako. Ob tem pa moramo še poudariti, da vas na obisku pri njih ne bo bolelo v denarnici, saj imajo cene izredno solidne. Seveda vas vabimo, da preverite vse skupaj tudi sami. Obiščete jih lahko od ponedeljka do petka med 10.00 in 22.00 uro in ob sobotah med 11.00 in 22.00 uro. Ob nedeljah in praznikih pa so njihova vrata zaprta, saj je treba kakšen dan tudi počivati.

Vso njihovo ponudbo si lahko ogledate na njihovi spletni strani in facebook profilu

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi