V Pizzeriji in špageteriji Keber vas čakajo najboljše pizze v Domžalah

Vsi dobro poznamo zgodovino, da je original pizza jed iz italijanske kuhinje iz vzhajanega testa, obloženega predvsem z paradižnikovim pirejem in sirom, začinjena z baziliko ali origanom in pečena v peči. In če je bila pizza v 19. stoletju predvsem hrana revnih ljudi, je danes ta zgodba čisto drugačna. Po ovinku se je preko ZDA razširila po vsem svetu, tudi pri nas, kjer že dobra dva desetletja kraljuje kot ena izmed najbolj zaželenih jedi, tako pri mlajši, kot pri malo manj mlajši generaciji.

Tudi v današnjih časih ima pizza še vedno enako osnovo; vzhajano testo obloženo s paradižnikom in sirom ter baziliko ali origanom. Ji pa dodamo tudi še druge dodatke, zato imamo običajno na jedilnikih številne različne vrste pizz. Lahko bi rekli za vsak okus. Odkar je pizza postala ena najbolj priljubljenih jedi, se je tudi povečalo število picerij, ki jih lahko obiščemo, kadar si zaželimo pizzo. Ker imamo na razpolago veliko picerij, običajno dobro premislimo, kje bomo s slastno pizzo razvajali svoj želodček.

Že dobrih šest let je od tega, ko so v najstarejši domžalski gostilni Keber, ki se nahaja na Ljubljanski cesti 112 v Domžalah, odprli pizzerijo in špageterijo in s tem razširili svojo stalno ponudbo še s pizzami, testeninami, lazagnami ter školjkami iz krušne peči. Njihova standardna ponudba, kot so malice, kosila, večerje ter ostala ponudba, se še vedno dobi v gostilni. Pizzeria in špageterija pa se nahaja nasproti gostilne, kjer si lahko v prijetnem ambientu privoščite kar 28 vrst pizz, različne vrste testenin s številnimi vrstami omakami, lazagne in školjke iz krušne peči. Nad odličnimi pizzami iz krušne peči, ostalo ponudbo ter prijaznim osebjem ne boste razočarani, zato boste od tam vedno odšli zadovoljni. Poleg pizzerije se v senci devetih kostanjev nahaja tudi vrt, kjer si lahko njihove specialitete privoščite v toplejših mesecih.

Andrej vedno poskrbi, da slastna pizza iz krušne peči vaš želodček zadovolji.

Na meniju imajo kar 28 različnih vrst pizz. Lahko bi rekli za vsak okus in za različne želje. Ob branju menija vam bo vaš želodček kaj hitro povedal katero pizzo si je zaželel. Kot se spodobi se prva pizza na meniju imenuje Kebrova. Sestavljena pa je iz pelatov, mozzarele, šunke, jurčki, origanom, tržaško omako in olivo. Kar osem pizz pa je poimenovanih z imeni otrok in vnukov gostilničarja Staneta Kovača. To pomeni, da so pizze sestavljene po njihovem okusu.

Pizzerijo in špageterijo Keber lahko obiščete od torka do sobote med 12. in 22. uro. Prepričani smo, da boste tako vi kot vaš želodček, od njih odšli zadovoljni in da se boste ponovno vrnili, ko si boste zaželeli njihovo pizzo ali pa drugo specialiteto.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi