Tradicionalni obisk tabornikov v Stavči vasi

Taborniki Roda skalnih taborov Domžale so tudi letos taborili v Stavči vasi.

Tabor je potekal med 10. in 20. julijem 2024, na njem pa je sodelovalo 69 otrok, pod skrbnim nadzorom 23 vodnikov, tabor pa je bil razdeljen v dva dela. V prvem delu so taborili starejši taborniki, med vikendom pa so jih zamenjali mlajši člani rodu.

V času tabora so jih obiskali predstavniki iz domačih Domžal, med njimi podžupan Občine Domžale Borut Ernestl, poveljnik Civilne zaščite Marko Žagar, namestnik poveljnika Civilne zaščite Peter Gubanc, direktor Centra za zaščito in reševanje Domžale Andrej Jarc, poveljnik javne gasilske službe Matjaž Merkužič, strokovna sodelavka na Centru za zaščito in reševanje Domžale Beti Mavec ter predsednik PGD Domžale – mesto Anže Korošec.

Taborniki so razdeljeni v več vodov, kjer izvajajo različne dejavnosti. Na dan pred obiskom so imeli vikinški tematski dan, med obiskom pa so izvajali gozdno šolo, kjer so se ukvarjali z izdelovanjem zapestnic, raket, puščic in lokov ter streljanjem z njimi. V vročih poletnih dneh se taborniki hladijo v bližnji reki Krki in pod krošnjami dreves.

Občina Domžale aktivno podpira delovanje taborniških skupin, ki so vključene tudi v občinski sistem zaščite in reševanja. Njihova vloga je organizacija intendantske oskrbe in začasne nastanitve ogroženih. Za razvoj njihove dejavnosti Občina prispeva tudi z nakupom in vzdrževanjem opreme ter organizacijo različnih usposabljanj.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Občina Domžale

Tagi