Podpisana pogodba za težko pričakovano obnovo domžalskega kopališča

V Domžalah sta županja mag. Renata Kosec in Tomo Kres, direktor Trgograd d.o.o. iz Litije, v torek, 23. julija 2024, podpisala pogodbo za obnovo Kopališča Domžale, vredno 11,158 mio evrov z DDV. Dela bodo stekla še pred avgustom, na Občini Domžale pa načrtujejo ponovno odprtje kopališča poleti 2026.

Domžalsko kopališče je zaradi dotrajanosti nujno potrebno obnove, na realizacijo katere se je čakalo že kar nekaj let. Ob podpisu pogodbe z izvajalcem je županja Občine Domžale mag. Renata Kosec izrazila zadovoljstvo, da bodo dela končno stekla, še posebno v veliko veselje predvsem najmlajših uporabnikov kopališča: »Letos kopališče žal ne bi obratovalo v nobenem primeru. Že lani je obratovalo le v omejenem obsegu, saj je bil od junija do septembra odprt le velik bazen

Oktobra lani je Občinski svet Občine Domžale potrdil Novelacijo investicijskega programa Obnova kopališča Domžale in zadeve so se začele premikati. Z obnovo bodo uporabnikom na voljo velik bazen velikosti 50×25 metrov, ki bo pokrit z balonom omogočal uporabo skozi vse leto, otroški bazen in bazen za učenje plavanja. Nov kopališki kompleks bo nudil tudi otroško igrišče, priložnost za fitnes na prostem ter igranje namiznega tenisa in badmintona.

Z realizacijo projekta obnove kopališča si v Domžalah obetajo številnih prednosti, ne le ohranitve in izboljšav te javne športno-rekreacijske infrastrukture. Kopališče bo s prenovo ponovno postalo prostor za rekreacijo, sprostitev in druženje, kar ponuja priložnost za izboljšanje kakovosti bivanja in spodbujanje zdravega način življenja že do sedaj številnih uporabnikov. Lani je Zavod za šport in rekreacijo Domžale na bazenu zabeležil 22.335 obiskovalcev, leta 2022 pa 20.180.

Z balonom pokrit bazen bo ponudil nove priložnosti za razvoj športa in rekreacije, tako s celoletno rekreacijo kot z razvojem novih, tudi tekmovalnih športnih panog. S tem se bo krepila vloga in pomen športnih društev in klubov v občini, povečalo se bo število športnikov ter mladih in starejših plavalnih navdušencev. Del programov, ki se bodo izvajali, bo s plavalnimi tečaji, športnimi dnevi in rednimi urami športne vzgoje namenjen vzgoji in izobraževanju, zdravstvu s preventivnimi in rehabilitacijskimi programi ter seveda zabavno-razvedrilnim in kulturnim aktivnostim.

Na območju kopališča sicer že potekajo določena dela. Zaključena je 1. faza projekta gradnje nadomestne transformatorske postaje Tenis park, ki zajema gradnjo novega kablovoda od TP Nogometni stadion do TP Tenis park in postavitev začasne transformatorske postaje za čas gradnje kopališča Domžale. Dela izvaja podjetje ENERGOINVEST Gornja Radgona d.o.o., vrednost investicije znaša 198.787,62 evrov z DDV.

Občina Domžale; FOTO: Rok Majhenič/Občina Domžale

Tagi