Domžalec prihaja na Hroščkov festival!

Jutri, v soboto, 7. septembra 2024, se bo med 10. in 17. uro v Češminovem parku v Domžalah odvijala nepozabna hroščkova zabava.

Hrošček Simon vabi vse, da se podate v Indijansko vas, kjer boste imeli priložnost raziskovati, ustvarjati in se zabavati ob številnih delavnicah, animacijah ter plesnih in pevskih nastopih.

Program na odru

Festival se bo otvoril z energičnim nastopom Trkaja, sledil bo Hroščkov ples v sodelovanju s plesno šolo Miki. Med drugim bo na programu tudi predstava “Izgubljeni slamnik” in voden ogled čez pravljični Šumberk. Hiša eksperimentov bo ponudila zanimivo predstavitev z naslovom Jajčkologija, medtem ko bo plesna šola Miki poskrbela za otvoritev drugega dela Hroščkovega plesa.

Uživali boste lahko v predstavi “Do Re We”, sledila bo akrobatska predstava Arbadakarba. Vrhunec dneva bo koncert Ribiča Pepeja, zaključek festivala pa bo znova z nastopom Trkaja in podelitvijo nagrad.

Dogajanje v parku

V Češminovem parku se bo odvijalo pestro dogajanje, ki bo navdušilo obiskovalce vseh starosti. Organizatorji bodo postavili velikanski tipi šotor, kjer si boste lahko izdelali indijanske perjanice in toteme. Na voljo bodo tudi lokostrelstvo, indijanska lepotilnica, izdelava lovilcev sanj ter bobnarska delavnica.

Dogajanje bodo popestrili XXL milni mehurčki, hoduljar, modeliranje balonov ter ustvarjalne delavnice Centra za mlade Domžale. Obiskovalci boste imeli priložnost sodelovati v športnih preizkušnjah, si ogledati prikaz policijske enote in uživati v bralnem kotičku knjižnice Domžale. Kulturni dom Franca Bernika Domžale bo poskrbel za kulturno dogajanje v parku.

Na eni izmed stojnic se bo predstavil tudi naš spletni portal Domžalec.si, za katerim stoji številčna ekipa, ki skrbi za to, da do vas vsakodnevno prihajajo vse pomembne informacije. Ne zamudite tudi priložnosti, da se potegujete za privlačne nagrade!

Potegujte se za privlačne nagrade na naši stojnici

Na naši stojnici, ki se bo nahajala na Hroščkovem festivalu se lahko potegujete za vstopnice za celodnevno kopanje v Termah Snovik!

Navodila za sodelovanje v naših izzivih:

Instagram izziv

  • V story objavite fotografijo ali video s Hroščkovega festivala.
  • Označite naš Instagram profil domzalec.si.
  • Prepričajte se, da je vaš profil javen, saj bomo le tako lahko videli vašo objavo.

Dva izmed tistih, ki bodo to storili, bosta izžrebana in prejela vsak po eno vstopnico za celodnevno kopanje v Termah Snovik.

Facebook izziv

  • Pod našo uradno Facebook objavo o Hroščkovem festivalu prilepite najboljšo fotografijo, ki ste jo posneli na dogodku.
  • Zberite čim več všečkov za svojo fotografijo, saj bo pri izbiri nagrajencev štelo tudi to.

Dva avtorja fotografij z največ všečki ali po presoji komisije bosta prejela vstopnico za celodnevno kopanje v Termah Snovik.

Sudoku izziv

  • Na naši stojnici vzemite sudoku in ga rešite.
  • Napišite svoje ime in priimek ter kontaktne podatke (email).
  • List oddajte v posebno škatlo na naši stojnici.

Med vsemi pravilno rešenimi sudokuji bomo izžrebali dva nagrajenca, ki bosta prejela vsak po eno vstopnico za celodnevno kopanje v Termah Snovik.

Ustvarjalni izziv za otroke

  • Pobarvajte logotip domžalca po lastni domišljiji.
  • Na pobarvan list napišite ime in priimek otroka ter vaše kontaktne podatke.
  • Pobarvanko oddajte v posebno škatlo, ki se nahaja na naši stojnici.

Dva srečneža bosta prejela vsak po eno vstopnico za celodnevno kopanje v Termah Snovik.

Izziv mladi novinar 

  • Napišite prispevek o Hroščkovem festivalu, v katerem opišite dogajanje,vzdušje in svojo izkušnjo.
  • Prispevek pošljite na naš email (info@domzalec.si) do konca festivala ali nam ga natisnjenega izročite na naši stojnici.
  • Pripišite ime in priimek avtorja ter kontaktne podatke (email).

Najboljši prispevek po izboru komisije bo nagrajen z dvema vstopnicama za celodnevno kopanje v Termah Snovik.

Se vidimo jutri v Češminovem parku v Domžalah!

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Jure Gubanc/Občina Domžale

Sorodni prispevek:

Najboljša hroščkova zabava se vrača!

Tagi