Prenova domžalskega skateparka

V načrtu je obsežna prenova skateparka, ki bo znatno izboljšala pogoje za uporabnike različnih urbanih športov. Prenovljeni skatepark bo zagotavljal vrhunske pogoje za urjenje, treninge in izvedbo tekem ter bo primeren za vse uporabnike – od začetnikov do izkušenih skejterjev, BMX kolesarjev, rolkarjev in uporabnikov skirojev.

Rolkanje ima v Domžalah dolgoletno tradicijo, saj se je začelo razvijati že leta 1998. V okviru tega športa je domače Športno društvo EZ3X, pod okriljem Slovenske rolkarske zveze in ob podpori Občine Domžale, septembra lani uspešno organiziralo Skateboarding Open Domžale 2023. Ta tekma je bila del državnega pokala Slovenije v rolkanju in je pritegnila številne udeležence. Društva in posamezniki si prizadevajo, da bi slovenski športniki v prihodnosti tekmovali tudi na olimpijskih igrah v tem športu.

Občina Domžale je nedavno pridobila gradbeno dovoljenje za projekt obnove skateparka. Sedaj je v teku faza pridobivanja izvedbene projektne dokumentacije, ki bo služila kot podlaga za izbor izvajalca gradbenih del. S prenovo bodo zagotovili izboljšane pogoje za vse uporabnike skateparka ter prispevali k nadaljnjemu razvoju in promociji urbanih športov v regiji.

Vir: Občina Domžale

Karin Božič Zupančič; Foto: ZŠRD Domžale, Občina Domžale

Tagi