Občina Domžale na 17. Festivalu za tretje življenjsko obdobje prejela posebno priznanje

Pod okriljem treh soorganizatorjev, Zveze društev upokojencev Slovenije, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter družbo Proevent, se danes odpira že 17. Festival za tretje življenjsko obdobje.

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) vas ponovno z veseljem pričakuje v Cankarjevem domu v Ljubljani, od 26. do 28. septembra 2017, pod geslom »Vsi smo ena generacija!«, s katerim organizatorji želijo poudariti, da družbo skupaj soustvarjamo prav vse generacije.

Ob uradnem odprtju festivala so zbrane nagovorili Zoran Jankovič, župan Mestne občine Ljubljana, Janez Sušnik, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije, dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport, osrednja govorka svečanosti pa je bila dr. Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Za kulturni užitek je poskrbela Slovenska veteranska godba skupaj z otroškim zborom OŠ Maksa Pečarja iz Ljubljane.

Organizator Festivala za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), ceni in spoštuje posameznike ali skupine, ki dolgoletno sodelujejo na festivalu, s svojim prispevanjem poudarjajo njegov pomen za vse generacije in tako širijo njegovo izročilo v celotno družbeno mrežo. Komisija za izbor in priznanja pri F3ŽO, je na slovesnosti podelila častno priznanje Občini Domžale za dolgoletno sodelovanje na Festivalu za tretje življenjsko obdobje. Nagrado je v imenu Občine prevzel župan Toni Dragar, ki ga je komisija prepoznala kot posameznika, ki s svojim delom prispeva k zadovoljstvu vseh generacij. 

Avtor: Občina Domžale, Urad župana; Foto:Vido Repanšek
Tagi