Mentorji gasilske mladine GZ Domžale so se zbrali na tradicionalnem letnem srečanju

Prostovoljna gasilska društva v Gasilski zvezi Domžale veliko pozornost posvečajo delu z mladimi. Skozi vse leto potekajo številne aktivnosti, kot so gasilska tekmovanja, orientacije, kvizi … Mladi, ki se udeležujejo teh aktivnosti, obenem spoznajo različne gasilske veščine, hkrati pa je to tudi priložnost za prijetno druženje s sovrstniki. Seveda pa pri tem ne gre brez mentorjev, ki skrbijo, da se mladina dobro pripravi za posamezna tekmovanja. Če na koncu pride še dober rezultat, se pravi v roke pokal in okrog vratu medalja, je pa zadovoljstvo še toliko večje.

Proti koncu vsakega leta se mentorji gasilske mladine vseh prostovoljnih gasilskih društev GZ Domžale zberejo na skupnem srečanju. Vsako leto srečanje gosti drugo društvo. Letos je ta čast pripadla PGD Domžale-mestu, ki so se potrudili, da bo srečanje mentorjem ostalo še dolgo v lepem spominu. Predsednik Komisije za mladino pri GZ Domžale, Boštjan Narobe nam je povedal, da so tovrstna srečanja namenjena mentorjem, ki se med letom ukvarjajo z mladino, obenem pa je to tudi ene vrste zahvala za njihovo delo. Letos se je srečanja udeležilo 25 mentorjev. Na srečanju so najprej analizirali delo z mladimi čez leto in opravili pregled rezultatov. Ozrli pa so se tudi v prihodnje leto, zato so bile dobrodošle kakršnekoli pobude.

Po formalnem delu so sledile spretnostno-zabavne gasilske igre, kjer so se ekipe mentorjev pomerile med seboj. Srečanje pa so zaključili s pogostitvijo in druženjem.

Narobe se ob tej priliki zahvaljuje PGD Domžale-mestu za odlično organizacijo.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi