30. srečanje domžalskih planincev na Veliki planini

Tudi letos je Planinsko društvo Domžale na zadnjo avgustovsko nedeljo organiziralo že 30. srečanje domžalskih planincev na Veliki planini, tokrat v sodelovanju z Medobčinskim muzejem Kamnik.
.

Na srečanju sta se planincem pridružila kamniška podžupanja Romana Učakar in domžalski podžupan Borut Ernestl. Slednji je predsednici planinskega društva Heleni Kermauner izročil zahvalo županje Občine Domžale za ohranjanje tradicije srečanja ter za dolgoletna prizadevanja in aktivnosti na področju pohodništva in planinarjenja, ki jih Občina Domžale podpira, vključno s sofinanciranjem vzdrževalnih del na Domžalskem planinskem domu in drugih dejavnosti društva.

Podžupan Ernestl se je v svojem nagovoru zahvalil tudi pobudniku teh srečanj, Petru Primožiču, častnemu občanu Občine Domžale in dolgoletnemu predsedniku Planinskega društva Domžale. V nadaljevanju srečanja je Primožič spomnil na številne ure prostovoljnega dela, vložene v gradnjo Domžalskega planinskega doma, kot ga poznamo danes. Tudi predsednica društva Helena Kermauner je poudarila, da brez prostovoljstva ne bi šlo niti dandanes.

Program letošnjega srečanja je bil raznolik. Poleg pohodov je vključeval spoznavanje velikoplaninske dediščine, ogled dokumentarnih filmov o Vlastu Kopaču in Tonetu Cevcu, nastop Moškega pevskega zbora Janko Kersnik iz Lukovice ter delavnici Gorske reševalne službe in Zdravstvenega doma Domžale.

Ines Pušnik; Foto: Občina Domžale

Tagi