Zaplešimo skupaj v Češminovem parku je privabil množico družin

Telesna dejavnost prinaša številne koristi za zdravje in dobro počutje. Redna telesna dejavnost pomaga pri obvladovanju debelosti, bolezni srca in ožilja, kroničnih obstruktivnih pljučnih bolezni, številnih kostno-mišičnih obolenj, preprečuje nekatere vrste raka ter uravnava in nadzira na novo nastalo arterijsko hipertenzijo in na novo nastalo sladkorno bolezen tipa 2. Poleg tega lahko ugodno vpliva tudi na duševno zdravje, saj zmanjšuje simptome tesnobe in depresije ter izboljšuje miselne procese in spanec, sploh če se izvaja na prostem v naravi, kar je še posebej pomembno pri otrocih in mladostnikih.

Spomladanski čas pa je prava priložnost za okrepitev družinskih vezi in telesne pripravljenosti vseh družinskih članov na prostem. Športna zveza Domžale in Občina Domžale sta organizirala dogodek »Zapleši z nami«, nov plesni dogodek v Domžalah, ki se je odvil v soboto, 11. maja 2024, med 10. in 12. uro v Češminovem parku. Različne plesne skupine, ki delujejo v občini Domžale, so pripravile zabavno dopoldne povezovanja skozi ples, medgeneracijskega druženja na prostem, zabave ter sproščujočega plesa in gibanja ob animacijah domžalskih plesnih društev in dobri glasbi. Dogodek je povezoval Janez Usenik.

Dogodka sta se udeležili tudi mag. Renata Kosec, županja Občine Domžale ter Elvira Rošić Ključanin, predsednica Športne zveze Domžale. Kot je ob odprtju dogodka Zapleši z nami dejala mag. Renata Kosec, županja Občine Domžale, jo veseli, da se je toliko društev odzvalo na povabilo tega dogodka. Zapleši z nami bo po besedah županje sedaj tradicionalen, tako, da se bo vsako leto odvijal v začetku maja. Elvira Rošić Ključanin, predsednica Športne zveze Domžale, pa je dejala, da je hvaležna, da je občina Domžale prisluhnila in podprla ta dogodek, kjer se je zbralo veliko mladih in manj mladih. Več plesnih korakov različnih zvrsti glasbe sta se govornici v nadaljevanju tudi pridružili.

Na dogodek se je prijavilo sedem plesnih društev, ki delujejo v občini Domžale. Vsako društvo se je predstavilo z svojimi koreografijami ter svojimi uspehi na državnem in mednarodnem parketu, vsa plesna društva pa so izvedla tudi animacijo enega plesa, kjer so pokazali ples, zatem pa so se obiskovalci preizkusili v plesu na glasbeno spremljavo. Tako so koreografije in animacije pripravili Line dance – ŠKD Leaders, plesna skupina Bleščica, Miki hip hop, King Dance, Športno društvo Sovice, Miki break dance, Impulz, Bolero in na koncu še enkrat ŠKD Leaders.

Bilo je zabavno, obiskovalci so se naučili nekaj korakov iz več plesnih zvrsti, vsi so pa pritrdili, da se bodo prireditve udeležili tudi v prihodnje, podjetje Tosama in plesne skupine pa so med obiskovalce razdelile tudi nekaj promocijskih majic.

Pohvala za ta res zanimiv plesni in druženja poln dogodek.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

 

Tagi