Zmaga članic ŽKK Domžale v Konjicah

Članice Ženskega košarkarskega kluba Domžale so se na gostovanju prebile do druge prvenstvene zmage. Po odlični drugi četrtini so na koncu s 60:45 ugnale domačo zasedbo Konjic. Predvsem po zaslugi odlične obrambe so v prvem delu tekme povsem onemogočili nasprotnice in dobro izkoriščali igro pod košema.

Naše igralke so sicer narekovale ritem v igri od prve do zadnje minute. Konjičanke so sicer v prvi četrtini še držale stik in se s trojko Tajde Šrot približale na 14:18, nato pa so popustile. V tem delu igre so se z delnim nizom 16:2 povzpele na 18 točk naskoka (16:34), tekmo pa v nadaljevanju mirno pripeljale h koncu.

Katja Kotnik je dosegla 17 točk in dodala 15 skokov. Sledila ji je Katja Špacapan z 12 točkami. Tekmo je v zadnjih minutah predčasno zaključila kadetska in mladinska reprezentantka Annamaria Prezelj, ki si je poškodovala hrbet. Želimo ji hiter povratek na parket!!

Vlado Velikonja, trener Domžal: “Zadovoljen sem le s prvim polčasom, v nadaljevanju pa smo povsem izgubili ritem in koncentracijo. Čestitam naši ekipi za novo zmago.”

KONJICE : DOMŽALE 45:60 (14:18, 4:18, 10:8, 17:16)

K. Kotnik (90′) 17 (15 skokov), Špacapan 12….

Statistika

Avtor: ŽKK Domžale; Foto: ŽKK Domžale
Komentarji uporabnikov