Zlata paleta: certifikat kakovosti Alešu Komanu in Marjani Tavčar

Iz niza tematskih razstav Zveze likovnih društev Slovenije v projektu Zlata paleta je bila po izboru strokovne komisije dne, 1. 6. 2019, postavljena razstava klasičnega slikarstva na Dvorcu Oplotnica. Strokovna komisija je za razstavo izbrala 44 likovnih del iz 14 društev .

Predstavnik strokovne komisije Matija Plevnik, umetnostni  zgodovinar, je ob razstavi povedal: “Z izrazom klasično slikarstvo opredeljujemo v formalnem smislu obliko slike na platnu, slogovno pa zajema obdobja od renesanse do vključno impresionizma. Ta zvrst slikarstva velja za najbolj žlahtno obliko slikarstva, saj ima večstoletno tradicijo in še danes enakovredno sobiva s sodobnimi umetniškimi, slikarskimi praksami. Znotraj te tematske razstave, ki je sestavni del projekta Zlata paleta 2019, so bile določene tri vodilne teme: ljubezen, svetlo-temno in zavito-oglato. Razstavljena dela so klasična likovna dela, ki gledalce nagovarjajo s tremi osnovnimi temami in dokazujejo o vsakokratnem likovnem osmišljanju sveta, ki nas obdaja.”

Predsednica ZLDS  Klavdija Sitar je  podelila zahvale, priznanja in certifikate kakovosti, ki sta ju prejela tudi člana Likovnega društva Mengeš. Aleš Koman je prejel certifikat kakovosti  za svoje delo »Prijatelja«. Dve likovni deli Marjane Tavčar sta bili tudi v izboru na razstavi, za delo »Kam« je prejela certifikat kakovosti. Obema nagrajencema čestitamo.

To je lep zaključek spomladanskega dela aktivnosti našega društva.

Besedilo: Binca Lomšek; Foto: Leonida Goropevšek

Komentarji uporabnikov
Tagi