Žlahtna vinska zgodba: V Atrij kleti za doživetje okusov poskrbela Hiša Štekar

Žlahtna vinska zgodba in z njo plemeniti vinski cilji, ki so si jih zadali v novi domžalski vinski kleti Atrij, se nadaljuje brez premora. Na parket domžalske vinske kleti je tokrat stopil reprezentant Vinske nogometne reprezentance Slovenije Jure Štekar iz Hiše Štekar, ki se nahaja v osrčju Goriških Brd, v slikoviti vasici Snežato. Jure Štekar je reprezentant Vinske nogometne reprezentance Slovenije že od njenega začetka, na dresu pa nosi številko tri.

Jure Štekar je v četrtek, 24. januarja 2019, obiskovalce Atrij kleti razveseljeval s svojo vinsko kapljico, ki je kreacija narave in človeka. S svojo vinsko kapljico pa je poskrbel za nepozabno doživetje okusov, ki prihajajo iz čudovitih briških gričev. Družina Štekar je ena prvih certificiranih bioloških vinarjev pri nas. Pri pridelavi vina pa prav tako upoštevajo tradicijo in tudi v kleti kletarijo po tradicionalnih metodah. Vino negujejo s polno ljubezni in predanosti ter polnim spoštovanjem do te od narave dane tekočine.

Verjamejo, da je tudi v steklenici vino živo bitje, kot je živo grozdje v vinogradu, zato je z njim tako tudi potrebno ravnati. Prav zaradi tega je vsaka steklenica drugačna in nekaj posebnega. Na voljo imajo velik sortima različnih sort in stilov vin, tako da lahko vsako najde nekaj za svoj okus. Poleg vinarstva imajo tudi turistično kmetijo, ki ima vrata odprta vse dni v letu, na voljo pa imajo udobne in v slogu nekdanjega časa opremljene sobe, tradicionalno briško hrano in ekološko pridelano vino.

V Hiši Štekar imajo velik sortima različnih sort in stilov ekološko pridelanih vin, tako da lahko vsako najde nekaj za svoj okus.

Kot smo že omenili v uvodu, v Atrij kleti, ki se nahaja na Ljubljanski cesti 106 b v Domžalah, plemenite vinske cilje skupaj z reprezentanti Vinske nogometne reprezentance Slovenije zasledujejo vsak četrtek, ko se s svojimi vini predstavi eden izmed priznanih slovenskih vinarjev. Naslednji v seriji degustacij, se bodo predstavili iz Vinske kleti Žaren iz Krškega, ki bodo svoje steklenice z opojno pijačo odpečatili v četrtek, 31. januarja 2019, ob 17. uri. Predstavili bodo najvišjo selekcijo svojih vin, vina Albiana, izbrano le iz najboljšega grozdja, ki ga pridelajo.

Po besedah Marjana Kocmana – Kukija, idejnega očeta nove domžalske vinske kleti, je v Atrij kleti ob četrtkih, petih in sobotah od 17. ure dalje na voljo žlahtna kapljica vin različnih slovenskih proizvajalcev ter tudi drugih napitkov, prijeten ambient pa je več kot primeren za umik od vsakdanjega tempa življenja. Prostor je zelo primeren tudi za zaključene družbe, saj se tam lahko organizira tudi kakšno praznovanje, zabavo ali pa druženje v krogu prijateljev. Ob dobri kapljici seveda. Poskrbijo pa tudi za prigrizek.

V Atrij kleti je ob četrtkih, petkih in sobotah na voljo žlahtna kapljica najboljših slovenskih pridelovalcev vin.

Nagradna igra Atrij kleti

Prejšnji teden smo na našem portalu objavili nagradno igro, ki smo jo pripravili skupaj z Atrij barom. Bralce smo povprašali, koliko vrst vina slovenskih proizvajalcev imajo v Atrij kleti. Odgovor seveda ni bil težak, saj se je skrival v samem prispevku. Prejeli smo veliko število odgovorov, ki so bili vsi pravilni. Žrebanje smo opravili na predstavitvi vin Hiše Štekar, sreča pa je bila naklonjena naslednjim izžrebancem, ki bodo prejeli kozarec z emblemom Atrij kleti: Lidija Zupan, Vasja Novak, Franc Markun, Janez Jagodic in Peter Bruner.

Marjan Kocman-Kuki je izžrebal pet srečnežev, ki bodo prejeli kozarce z emblemom Atrij kleti.

Srečnim izžrebancem čestitamo, obenem pa jih obveščamo, da lahko dobitek vzdignejo v roku 15 dni v Atrij kleti, ki se nahaja na Ljubljanski cesti 106 b v Domžalah.

Skupaj z Atrij kletjo smo pripravili novo nagradno igro, v kateri bomo petim srečnežem, ki bodo pravilno odgovorili na vprašanje, podelili pet steklenic izbranih vin reprezentantov Slovenske nogometne vinske reprezentance. Vprašanje se glasi: »Katero številko na svojem dresu nosi reprezentant Vinske nogometne reprezentance Slovenije Jure Štekar?« Odgovor, ki ni težak, če ste seveda dobro prebrali prispevek, pošljite najkasneje do srede 30. januarja 2019 na e-naslov: info@domzalec.si.

V dobri družbi in ob odlični vinski kapljici.

Odprte prijave za tečaj: pomožna dela v gostinstvu (natakar, kuhar)

Že ob odprtju je Kocman napovedal, da bodo v Atrij kleti izvajali tudi programe izobraževanj in sicer že zbirajo prijave za tečaj za priučitev – pomožna dela v gostinstvu (natakar, kuhar). Teh poklicev v Sloveniji primanjkuje, zato so takšni tečaji več kot dobrodošli. Več informacij o tečaju dobite na telefonski številki: 031 837 848.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Komentarji uporabnikov
Tagi