Živec na posojo, Škafar odhaja

Jure Škafar in Saša Aleksander Živec v spomladanskem delu sezone ne bosta branila barv Nogometnega kluba Domžale. S prvim je klub prekinil pogodbo, drugi pa odhaja na polletno posojo k ND Gorica.

21-letni Živec je v Domžale prišel v lanskem zimskem prestopnem roku iz bolgarskega CSKA iz Sofije. Zaradi številnih težav s poškodbami je zaigral na vsega 14 prvenstvenih tekmah, na katerih je dosegel pet golov. Dva od teh je napadalec dosegel tudi na prvi tekmi letošnje sezone proti Olimpiji, v nadaljevanju jeseni pa mu ni steklo po željah, zato se je klubsko vodstvo odločilo, da ga do konca letošnje sezone posodi prvoligašu iz Nove Gorice.

22-letni Škafar je julija, po uspešno prestani preizkušnji, z Domžalami podpisal enoletno pogodbo. Na prvi prvenstveni tekmi proti Olimpiji je odigral prvi polčas, v nadaljevanju jeseni pa si ni uspel priboriti nove priložnosti za dokazovanje. Po polovici sezone se je klub odločil, da z zveznim nogometašem prekine pogodbo in mu omogoči iskanje novega kluba.

Tekst: Grega Krmavnar, Foto: Lado Vavpetič (NK Domžale)

Komentarji uporabnikov