Zavrtite se v Plesnem studiu KING dance

Začetek plesa izvira od časa obstoja človeka in njegovega zavedanja, zato je zares lahko reči, da je ples najbolj naravna stvar poleg hoje in teka vsakega posameznika, le da nekateri to negujejo, drugi zanemarjajo, spet tretji to zavest prebudijo v starejšem obdobju svojega življenja ali pa ga nekajkrat vmes obiščejo in spet opustijo. S plesom in gibom sporočamo in neverbalno izražamo karkoli pač želimo, najsi bodo to čustva, občutja, orisi dogodkov, prikazi zmogljivosti telesa ali nekaj drugega. Zagotovo pa je vsem, ki plešejo, nekaj skupnega – uživanje v trenutku giba.

Priložnosti za ples je v Domžalah veliko, kar pa verjetno malokdo od občanov to ve ali pa se verjetno premalo o tem govori in piše. Ponavadi se starši ali dedki in babice pozanimajo za organizirane plesne urice za svojega otroka, vnuka, ko ti obiskujejo vrtec in prvo triado, ker je splošno znano, da je ples odličen za razvoj koordinacije.­ Nekaj desetletij je bil ples v paru po šolah prepoznan kot pomembna dejavnost s katero se je moral vsak posameznik spoznati, da se priuči kulture giba, odnosa do nasprotnega spola, splošnega znanja osnovnih korakov oz. kulturne razgledanosti, torej, ples je bil kot nekakšna popotnica v odraslo dobo in tako so generacije odrasle s tem znanjem in narod je veljal za plesen in zabaven. Nekdaj so se tudi v Domžalah odvijali organizirani plesi, ki so, žal, sčasoma zamrli.

Ker se življenje odvija vse hitreje in hitreje, ker imamo nenehni občutek, da se nam neprestano nekam mudi, ker hitimo iz služb in šol, sestankov in srečanj na nova dogovarjanja in že polnimo urnik za prihodnji teden, mesec, mogoče leto, je prav, da se v vsem šumu ustavimo, se umirimo in zadihamo v svojem ritmu. Vse našteto vam ponuja plesni studio v centru Domžal – KING dance. To je prostor kjer iz misli odstranite vse tegobe in skrbi, napetost iz telesa in tesnobo iz občutij. Tu se boste umirili, se posvetili sebi ali sebi in svojemu plesnemu partnerju, ki pa ni nujno tudi vaš zasebni partner. Tu najdejo prostor za odkrivanje gibalnih vzorcev otroci od 3. leta starosti naprej, tu mladostniki razvijajo športna telesa in gradijo na samopodobi, izboljšujejo koordinacijo, si ustvarjajo prijetno družbeno življenje, razširjajo obzorja, tako fizična kot duševna.

Prav tako odrasli izoblikujejo telesa s skrbnim športno aktivnim doživljanjem plesnih programov in tako kot najstarejši člani, ki štejejo krepko nad 70. let, telesu ne pustijo ‘olesenitve’ in se postavljajo po robu demenci, da jih ne ulovi. Športni ples, najsi bodi posamezno ali v paru, je zagotovo najboljša rešitev za doživljanje polnega življenja in mirnega občutka izpopolnjenosti ter športnega duha. Poleg dobrega počutja, pozitivne samopodobe in prijetnega druženja s skupino ljudi ali učiteljem, je to vrsta gibalnosti, ki tako v tekmovalni kot rekreacijski obliki posamezniku ponudi spoznavanje obeh vrlin, ki jih človek čuti kot potrebo v vsakem obdobju odraščanja – kulture in športa.

Zato se ne obotavljajte, pričnite s plesom čimprej! V plesnem studiu King dance, vam nudijo plesne ure za vse generacije in priložnosti. V 2. nadstropju Tuš centra Domžale, kjer plesni studio deluje že več kot 5 let, boste tako mogoče odkrili tisto kar ste do sedaj iskali, vi, ali pa vaši bližnji, mogoče pa celo vi z njimi. S plesno učiteljico, nekdanjo tekmovalko, v plesnem svetu priznano plesalko, Špelo Kralj, boste preživeli ure, ki jih boste hoteli podaljšati v tedne, mesece in leta. V studiu je pestra ponudba tečajev družabnega plesa, učenja poročnih plesov, Senior vadbe, plesne vadbe za oblikovanje telesa, za tiste, željne poglobljenega plesnega znanja, pa tudi športne ali tekmovalne skupine. Možne so tudi individualne ure učenja plesa, kar postaja vse bolj priljubljen način spoznavanja korakov. Nekajkrat na leto so  v studiu organizirani tudi plesni večeri.

Zavrtite se v plesnem studiu KING dance, ker je to studio plesnega užitka!

Spremljate nas lahko na naši spletni strani, Facebooku ali Instagramu.

Naročnik oglasa: Plesni studio KING

Komentarji uporabnikov
Tagi