Zahvala za pomoč pri iskanju pogrešanega očeta!

V sredo 7. decembra je naš oče odšel na sprehod. Tako kot vsak dan. Z eno samo razliko – domov se ni več vrnil. Domači smo ga po ustaljenih sprehajalnih poteh pričeli iskati že okoli četrte ure, a ga nismo našli. Za pomoč smo se obrnili na policiste in ko so izvedeli, da gre za starejšega človeka s kopico bolezenskih težav, so se v trenutku odzvali. In ne le oni. Očeta so pričeli iskati gasilci, na pomoč je priskočila gorska reševalna služba, na teren so odšli tudi vodniki s psi. V grozljivo mrzli noči so z nami iskali po vseh poteh, kjer se je oče zadnja leta gibal, nato so razširili iskanje še na širšo okolico. Ob vsem trpljenju, ki smo ga prestajali, je bila zavest, koliko dobrega se skriva v ljudeh edino, kar nam je pomagalo skozi težke trenutke. Številni prostovoljci so zapustili toplo zavetje doma samo zato, ker se je nekdo znašel v nepredstavljivi stiski. V dneh, ko smo priča poročanju le o grdih stvareh smo spoznali, da ni vse tako slabo. Dobrota obstaja, le videti, začutiti in doživeti jo je treba. To je tisto, kar vrača vero v ljudi.

Naslednjega dne, po nešteto prehojenih kilometrih in potem, ko je upanje že skoraj ugasnilo, so očeta našli. Zgodil se je pravi praznični čudež in zanj smo hvaležni. Zato se iskreno zahvaljujemo policistom iz Policijske postaje Domžale, vsem sodelujočim gasilcem, gorski reševalni službi, vodnikom reševalnih psov za iskanje pogrešanih oseb, helikopterski enoti, prijateljem, sosedom, znancem in naključnim sprehajalcem, ki so ga iskali skupaj z nami. Hvala tudi gospe, ki je obvestila, da je očeta našla ter vsem, ki so nam v tem času nudili podporo in posredovali kakršnekoli informacije.

Zahvaljujemo se tudi osebju Zdravstvenega doma Domžale za začetno zdravstveno oskrbo.

Nekoč je znana fizičarka izjavila: »Nikoli ne bo postal svet boljši, dokler ne postanejo boljši ljudje.« To, kar se je dogajalo 7. in 8. decembra je dokaz, da vsak od nas lahko v sebi najde tisto, kar dela človeka vrednega tega imena.

Vsem skupaj še enkrat iskrena hvala!

Družina Kovač

Komentarji uporabnikov