Zahvala dolgoletnim pevcem Mešanega pevskega zbora župnije Marije Vnebovzete iz Domžal

Ko je človeku obleka premajhna, jo zamenja, ko človek prerase neko skupnost, gre naprej in ko človek raste in raste, pride do neke točke, se obrne nazaj in reče: «O, dolga pot je že za menoj.«

Plodna, bogata, zanimiva in vesela je pot naših jubilantov, ki že 60 let in več pojejo na domžalskem cerkvenem koru pri MePZ. Včeraj pri jutranji nedeljski Slomškovi maši, ko vsako nedeljo pri bogoslužju poje cerkveni pevski zbor, so se pred blagoslovom, ob koncu svete maše pevci in župnik mag. Klemen Svetelj, zahvalili jubilantom za dolgoletno prepevanje.

Ob tej priliki je msgr. Andrej Glavan, novomeški škof in sedaj tudi administrator ljubljanske nadškofije in predsednik SŠK, podelil nadškofijska priznanja in zahvale za dolgoletno prepevanje v odraslem MePZ v župniji Marije Vnebovzete v Domžalah. S svojim petjem in krščansko držo so zgled pri sodelovanju pri bogoslužju in zvestobe Bogu in cerkvi. »Naj dobri Bog ves vaš trud obilo poplača s svojim blagoslovom.« Zatem jim je organist Janez Kozjek izročil škofova priznanja.

Srečo Pirnat in Peter Pirnat sta prejela priznanje za 61 let prepevanja, Ljubo Flerin, Viktor Orehek in Jože Dolinar pa za 60 let prepevanja v domžalskem MePZ. Žal Jožeta Dolinarja ni bilo, zato mu bodo priznanje odnesli na dom. Čestitkam sta se pridružila tudi župnik mag. Klemen Svetelj in zborovodkinja Ksenija Kozjek. Po sveti maši smo se še fotografirali pred oltarjem, zatem pa smo bili povabljeni v župnišče na zakusko.

Tudi z naše strani vsem jubilantom iskrene čestitke za dolgoletno prepevanje in pokončno držo vsa ta leta.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov