Za zaprtimi vrati doma je življenje

Spoštovani svojci, prijatelji in znanci stanovalcev doma MGC Bistrica!

Trenutne razmere v precejšnji meri vplivajo na naš vsakdan in na preizkušnjo postavljajo tiste drobne vsakodnevne malenkosti. Najsi bodi govorimo o dopoldanski kavici, klepetu s prijateljem ali kratkem sprehodu. Ravno zaradi konstantnih ponovitev jih smatramo in doživljamo kot nekaj povsem običajnega, če ne že celo samoumevnega. In ravno s tovrstnim odnosom jim odvzamemo tisto vrednost, ki si jo najverjetneje zaslužijo. Drobne malenkosti so tisto nekaj, na kar lahko vplivamo. Je tisto nekaj, za kar se lahko v danem trenutku tudi odločimo. Skupaj z odločitvijo pa prideta še moč in gotovost. Tisti tako zelo iskan nadzor in posledično varnost.

S prihodom koronavirusa se je marsikaj spremenilo in ljudje se na dane razmere odzivamo skladno s tem, kakršni smo. V MGC Bistrica se zavedamo, da so stanovalci doma in varovanih stanovanj, zaradi starosti izjemno ranljiva populacija, katero je potrebno v danem času še dodatno zaščititi. Ravno v ta namen spoštujemo, upoštevamo in se držimo navodil, ki jih prejemamo s strani odgovornih v državi. Zavedamo se, da je oseben stik s svojcem in z bližnjimi, v jeseni življenja, še kako pomemben in da je to nekaj, kar je v danih razmerah nemogoče izpeljati, zato tovrsten manko skušamo zapolniti drugače. Ob striktnem upoštevanju pravil skušamo starostnikom približati nove aktivnosti in zanimanja. Spodbujamo in podpiramo jih za dejavnosti, ki so jih bili primorani zaradi obilice dogodkov v preteklih mesecih, celo malce zapostaviti. Kar se da uspešno se poslužujemo sodobne tehnologije in prednosti, ki jih le ta nudi, da so lahko starostniki vsaj s pomočjo virtualne povezave v stiku z bližnjimi.

Prepričani smo, da lahko skupaj, z združenimi močmi in s podporo svojcev ter bližnjih, ki spoštujejo, upoštevajo in se držijo predpisanih pravil, lažje prebrodimo trenutne razmere.

S pozitivnimi mislimi in željami, da ostanejo naši stanovalci in zaposleni zdravi, pozdravljamo vse svojce, prijatelje in znance. V objemu stanovalcev in življenja, je lepo!

Kolektiv MGC Bistrica

 

Komentarji uporabnikov
Tagi