Z gasilci v novo leto – gasilci PGD Dob z glasbenimi gosti poskrbeli za čaroben večer

Gasilci PGD Dob so v petek, 28. decembra 2018, v dvorani novega gasilskega doma v Dobu pripravili novoletni koncert, na katerem so za najlepše praznično vzdušje poskrbeli Kvatropirci ter duet Uroš in Tjaša. Novoletni glasbeni koncert, ki je bil več kot odlična priložnost za druženje, pa je imel tudi dobrodelno noto, saj so s prostovoljnimi prispevki, ki so jih zbirali v ta namen, obiskovalci pomagali gasilcem pri nakupu novih otroških gasilskih uniform.

V uvodu dobrodelnega koncerta, ki so ga poimenovali »Z gasilci v novo leto« je zbrane obiskovalce, ki so dvorano gasilskega doma napolnili do zadnjega kotička, pozdravil predsednik PGD Dob Robert Hrovat, ki je v nadaljevanju povedal nekaj misli ob prihajajočem letu.

»Vsak ima svojo banko. Imenuje se čas. Vsako jutro nam priskrbi na razpolago svojih 86.400 sekund. In vsako noč se pripiše vsota, ki je čez dan niste uspeli izkoristiti za dober namen. Prenašate jo na drugi dan in ne dopušča prekoračitev. Vsak dan se tako odpre za nas nov bančni račun. Vsako noč se neuporaben znesek izbriše in uniči. Če ne izkoristimo dnevnega nakazila na naš račun, je izguba naša. Ni povratka nazaj in tudi na jutri se ne moremo zanesti. Živeti moramo v sedanjosti z nakazano vsoto dnevnega časa. Investirajmo, ga, da bomo od njega imeli kar največ. Tako v svojem zdravju, sreči in uspehu. Čas že teče, izkoristite ga. Izkoristimo ta dan in izkoristimo ta večer. Prepoznajmo vrednost vsakega trenutka, ki ga imamo na razpolago. Ovrednotimo ga zato, ker ga delimo z nekom, ki nam je blizu in pri srcu, z nekom, ki je vreden našega časa. In če ste, spoštovani obiskovalci, prepoznali, da smo gasilci vredni vašega časa, nas to posebej veseli. Hvala vam za tako množičen odziv …« je v nagovoru povedal Robert Hrovat.

Zbrane obiskovalce, ki so napolnili dvorano gasilskega doma je pozdravil Robert Hrovat, predsednik PGD Dob.

Že leta 2010, ko so položili temeljni kamen za nov gasilski dom, so si želeli takih večerov in sedaj je to postala resničnost. Zahvala gre Vilmi Hrovat za idejo, da je sploh prišlo do tega odličnega koncerta in seveda gasilkam in gasilcem PGD Dob, da so prisluhnili ideji ter pomagali pri njeni realizaciji in organizaciji koncerta.

Ob navdušenju in dolgih aplavzih obiskovalcev, smo lahko prepričani, da ta koncert ni bil zadnji in ga niso zastonj poimenovali »Z gasilci v novo leto«. To se lahko nadgrajuje s proslavo ob dnevu samostojnosti, ob dnevu žena, ob dnevu krajevne skupnosti … Zato verjamemo, da bomo še kdaj prišli v to dvorano in da tam ponovno skupaj podoživimo lep glasbeni in kulturno obarvani večer. Gasilci PGD Dob so namreč že 128 let gonilna sila tega kraja in po videnem bo zagotovo tako tudi v prihodnje.

Za glasbeno obarvano praznično vzdušje so poskrbeli Kvartopirci ter Uroš&Tjaša.

Robert Hrovat se je ob koncu zahvalil nastopajočim ter seveda obiskovalcem, ki so napolnili dvorano gasilskega doma, saj je to dober dokaz, da podpirajo dobske gasilce. Z zadnjo pesmijo »Silvestrski poljub«, ki so jo združeno zapeli vsi nastopajoči, se koncert ni končal, ampak se je nadaljeval pred gasilskim domom, kjer so ob čaju in pecivu, ki so ga napekle pridne roke dobskih gasilk, nazdravili prihajajočemu novemu letu.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi