Z brezplačnim cvetjem do lepše okolice

S pomladjo je prišel čas za razna spomladanska opravila. Mnogi v tem času, ko se dovolj dvignejo temperature, s cvetlicami okrasijo svoje balkone in okna. S tem poskrbijo za lepši videz svojega stanovanja oziroma hiše, pa tudi okolice. In prav prijetno je vedno pokukati tja, kjer se bohotijo raznobarvne cvetlice.

Da bi bila njihova okolica lepa, polna raznobarvnih cvetlic, pa že tretje leto poskrbijo v Krajevni skupnosti Slavka Šlandra v Domžalah in sicer tako, da prebivalcem te krajevne skupnosti podarijo cvetlice. Tako so danes popoldne v Češminovem parku v Domžalah delili cvetlice, ki so jih vzgojili v Vrtnarstvu Tratnik v Domžalah. Vsak, ki je prišel tja in se indentificiral z osebnim dokumentom, je prejel pladenj petih različnih cvetlic, ki jih je nato doma presadil v cvetlična korita in z njimi okrasil svoj balkon ali okna.

Tudi mi smo jih obiskali danes popoldne in se pozanimali kako poteka akcija deljenja cvetlic. Predsednik KS Slavka Šlandra dr. Franc Habe nam je povedal, da je v prvih dveh urah po cvetlice prišlo več kot petsto občank in občanov. Namen akcije "Kje so moje rožice", je omogočiti vsem gospodinjstvom brezplačen dostop do balkonskih in vrtnih rož za okrasitev oken, balkonov in vrtov. "Veliko število interesentov govori o potrebi ljudi po taki akciji v teh kriznih časih in ustreznosti tovrstne podpore k lepši podobi našega kraja", je povedal dr. Habe.
Akcija , bo potekala tudi jutri v soboto 11. maja, med 9. in 12. uro, prav tako v Češminovem parku.

Dr. Habe nam je še povedal, da brezplačno akcijo deljenja cvetlic pripravljajo že tretje leto in s tem spodbujajo občanke in občane k lepši podobi kraja. Prav tako bo KS Slavka Šlandra podarila cvetlice vsem vrtcem, osnovnim šolam in Domu upokojencev Domžale. "Obenem je takšna akcija, tudi druženje in srečanje krajanov v Češminovem parku", je še povedal dr. Habe.

Pretekla leta so občankam in občanom brezplačno delili cvetlice tudi v drugih dveh domžalskih krajevnih skupnostih. KS Simona Jenka se je letos odločil, da ta sredstva nameni Rdečemu križu in Karitasu. KS Venclja Perka pa bo ta sredstva namenila za subvencije.

Če prihajate iz območja KS Slavka Šlandra in bi želeli okrasiti svoj balkon ali okna, potem lahko jutri v soboto dopoldne obiščete Češminov park v Domžalah, kjer vam bodo podarili cvetlice, s katerimi si boste polepšali svoj dom.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, dr. Franc Habe
Komentarji uporabnikov