Vstajenjska procesija v Domžalah

Kristus je vstal. Veruješ? Zaupaj veselju nad večnim smislom in dragocenostjo našega življenja. Vesela Aleluja! V teh najlepših krščanskih dneh, ko obhajamo vstajenje našega Gospoda Jezusa Kristusa radi molimo in premišljujmo svete skrivnosti.

Že od zgodnjega jutra so nas pritrkovalci z lepo melodijo z zvonovi vabili pred domžalsko cerkev. Farani smo prihajali z vseh koncev in krajev na Goričico pred cerkev Marije Vnebovzete. Vsaka pot, steza in cesta je prišla prav, da smo verniki prišli pred cerkev v velikem številu. Procesija se je začela že ob pol sedmih zjutraj. Še pred sončnim vzhodom se nas je zbrala velika množica vernikov, nosilcev bander in pevcev, da bi se udeležili vstajenjske procesije po ulicah okoli cerkve.

Domžalski župnik mag. Klemen Svetelj je ob tem velikem prazniku dejal: »Danes je Velika noč. Prvi dan tedna je Marija Magdalena navsezgodaj šla h grobu in videla, da je kamen odvaljen. Stekla je k učencem in jim povedala glavno novico dneva. Peter in oni drugi učenec, ki ga je Jezus ljubil, sta stekla h grobu. Vstopila sta in videla in verovala. Tudi mi iz dneva v dan vstopamo v skrivnosti Jezusove smrti in vstajenja. Gledamo z očmi, čutimo z srcem, vendar kljub temu težko verujemo. Želim vam, da danes verujete, kajti naš Gospod je vstal od mrtvih. Naš Gospod živi! Sporočite veselo novico naprej, blagoslova in veselja ob spoznanju, da je Gospod umrl in vstal za vse nas. Ne iščimo Jezusa v dobrinah, iščimo ga v srcu in prosimo za mir v njem.«

Želim, da bi nas velikonočno praznovanje resnično zbralo in zbližalo okoli vstalega Kristusa. Naj budi v nas zavest in srečo Božjega otroštva, upanja na čas, ko bomo gledali Gospoda iz obličja v obličje in čas, ko bodo izginile vse sence greha in krivde, ki med nami včasih ustvarijo nepremostljive razdalje. Naj bo vstali Kristus s križem poveličanja resnično znamenje upanja in tisti, ki nam upanje ne le prinaša, ampak tudi utrdi in potrdi.

Želim vsem skupaj in vsakemu posebej, da se vas dotakne Vstali Gospod … Njegova Ljubezen ozdravlja, tolaži, krepi in nas napolnjuje z upanjem in veseljem… Dovolimo, da se nas Gospod v velikonočnem jutru dotakne … Bodite blagoslovljeni …

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov