Vsak trenutek je lahko nov začetek: »Torej, začnite dan drugače!«

Brezposelni ste, nezadovoljni, stigmatizirani … Nimate več upanja, niti volje do življenja, cilji so vam nedosegljivi … Ste mladi ali v zrelih letih? Imate veliko teoretičnih znanj, izkušenj pa nimate. Mogoče pa imate veliko izkušenj in znanj, pa se vam je življenje sesulo? In kako iz te skoraj nemogoče situacije? Nekje je potrebno začeti. Vsak trenutek je lahko nov začetek! – pravijo v Društvu Šola zdravja.

So društvo, ki se ne gleda na leta, ne ozirajo na vaš socialni status, vaša prazna denarnica vas ne bo ovirala, da se jim ne bi pridružili. Društvo Šola zdravja vam želi pomagati. Veseli vas bodo.

»Torej, začnite dan drugače! V bližini vašega bivališča se vključite v eno naših že obstoječih skupin Šole zdravja, ali pa ustanovite svojo skupino Šole zdravja. Po navadi se zbiramo vsako jutro ob 7.30 nekje zunaj. Na travniku, športnem igrišču, v parku, ob reki ali morju. Srečali se boste z osebami, ki začenjajo dan z dobro voljo in želijo nekaj postoriti za svoje dobro počutje in zdravje. Skupaj z njimi boste 30 minut telovadili, se razmigali, nadihali svežega zraka. Vsakodnevna vadba, vam bo oživila telo in duha. Vadba v skupini vas bo motivirala in socialno vključila. Spoznali boste nove, zanimive ljudi«, pravi Zdenka Katkič predsednica Društva Šola zdravja.

Družili se boste z različnimi osebami vseh generacij. Razširili boste socialno mrežo v svojem lokalnem okolju. Prepustite se, naj vas življenje popelje v različne smeri. Nikoli ne veste, za katerim vogalom vas sreča čaka. Poiščite smisel v malenkostih in drobnih zadevah. Zastavite si majhne, realne cilje, ki vam bodo dosegljivi. Ne sedite le za računalnikom ali pa pred televizorjem. Vsakodnevno poskrbite za svoje zdravje in dobro počutje: »Skupaj smo lahko močnejši. Pričakujemo vas!«

Aktivnosti Društva Šola zdravja lahko spremljate na njihovi spletni strani TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, Video: Društvo Šola zdravja
Komentarji uporabnikov