Vrtec Mengeš že vrsto let vključen v Eko projekt

Vrtec Mengeš je že vrsto let vključen v Eko projekt. V okviru tega uspešno sodeluje tudi na sejmu Altermed v Celju, kjer so bili do sedaj zelo uspešni.

Vrtec Mengeš je v preteklih letih prejel nagrade za dosežke ob sodelovanju na sejmu Altermed. Leta 2013 so sodelovali z izdelki na temo »Didaktična vzgojna sredstva iz naravnih in odpadnih materialov«, leta 2014 na temo »Od embalaže do igrače« ter leta 2015 na temo »Punčke iz cunj«. Vsa tri leta so prejeli priznanje za doseženo prvo mesto.

Letošnja krovna tema je Hrana in zdravje, v okviru le te pa »Lokalna predelava hrane in recepti naših babic«. Strokovni delavci vrtca in otroci so izdelovali makete jedi, ki so jih kuhale že naše babice. Najbolj zanimivi so mengeški bizgec, krofi, flancati, klobase, žganci, štruklji … Makete so izdelane iz odpadnega materiala. V sodelovanju s starši pa so pripravili obširno knjižico receptov jedi značilnih za lokalno kuhinjo.

Strokovni delavci so v vrtcu pripravili razstavo v enoti Gobica in enoti Sonček. 12. marca 2016, pa bo razstava na ogled na Sejmu Altermed v Celju.

Vljudno vabljeni, da si ogledate razstavo na katero so strokovni delavci Vrtca Mengeš opravičeno ponosni.  

Avtor: dipl. vzg. Petra Cerar; Foto: Petra Cerar
Komentarji uporabnikov