Voznica še pravočasno zapustila okvarjen avto, v katerega je nato trčil vlačilec

Danes nekaj pred 13.30 uro je na štajerski avtocesti pred predorom Podmilj, v smeri proti Celju, prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena osebno in tovorno vozilo. Po zdaj znanih informacijah, naj bi do nesreče prišlo zaradi okvare osebnega vozila, ki je obstalo na počasnem pasu, nato pa je vanj trčil vlačilec. V prometni nesreči ni bilo poškodovanih, je pa na tistem odseku nastal daljši zastoj.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči na štajerski avtocesti pred predorom Podmilj obveščeni bo 13.21 uri. Poleg domžalskih poklicnih gasilcev so na kraju posredovali tudi poklicni gasilci PGE Celje, delavci Darsa, reševalci NMP ZD Domžale in policisti Prometne policije. Nesreča naj bi se pripetila v času, ko je prišlo do okvare osebnega vozila znamke Opel Corsa. Le-to to naj bi obstalo na počasnem pasu, v katerega je nato trčil vlačilec. Voznica je tik pred tem zapustila vozilo. Osebno vozilo je po trku odbilo in prevrnilo. Na srečo je voznica vozilo zapustila pravočasno, v nasprotnem primeru bi bile posledice lahko veliko hujše.

Gasilci so na kraju očistili cestišče razlitih tekočin ter pomagali pri odstranitvi poškodovanega osebnega vozila. Zaradi prometne nesreče sta bila na tem odseku dlje časa zaprta vozni in počasni pas, zaradi česar je nastal daljši zastoj.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi