Voda je svoboda

V četrtek, 16. maja 2019, je v Centru za mlade Domžale potekalo slavnostno odprtje razstave ter podelitev priznanj likovnega in literarnega natečaja »Voda je svoboda«. Pohvale in nagrade so podelili v kar devetih kategorijah, saj je bilo letos rekordno število sodelujočih (prejeli so kar 446 del).

Razstava »Voda je svoboda«, ki bo v Centru za mlade Domžale na ogled do sredine junija 2019, je zaključni del likovno-literarnega natečaja, ki so ga letos pripravili že šesto leto zapored. Tematika del je osredotočenost na pomen vode v vsakdanjem življenju in potrebo, da le ta ostane čista. Brez plastike in drugih virov onesnaževanja.

Razstavljena so nagrajena dela, ki jih je izbrala likovna žirija v sestavi dipl. oblikovalke vizualnih komunikacij Maje Maselj in akademske restavratorke Urške Grošelj, in literarna žirija v sestavi pisateljice in učiteljice Tatjane Kokalj ter pisatelja, pesnika in založnika Jaka Tomca.

Na natečaj je prispelo 446 del, od tega 398 v likovni kategoriji in 48 del v literarni kategoriji. Likovna kategorija je bila razdeljena v tri starostne skupine. V starostni skupini predšolski otroci je prispelo 115 del, osnovnošolci so poslali 235 del, dijaki, študenti in odrasli pa 48. Literarna kategorija je bila razdeljena v tri starostne skupine. V kategoriji predšolskih otrok so prejeli 1 literarno delo, osnovnošolci so prispevali 42 del, dijaki, študenti in odrasli pa so sodelovali s 5 deli.

Seznam nagrajencev si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Miha Ulčar; Foto: Center za mlade Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi