Vinček nas razveseli

V Radomljah je bilo v soboto, 5. decembra 2015, vse v znamenju vina. Za kulise na odru so bili postavljeni sodi z zabitimi pipami, pa litrčki z nageljni, na platnu ob vsaki pesmi se je pokazala slika z motivom grozdja ali goric in tudi pesmi so se vrtele vse okoli te rujne kapljice, pa ni važno, ali je bela ali rdeča.

Moški pevski zbor Radomlje Območne obrtne zbornice Domžale, pod vodstvom zborovodje Primoža Leskovca, je na svojem letnem, bolje Miklavževem koncertu ob svoji 45. letnici delovanja pripravil presenečenje za vse obiskovalce koncerta. Skoraj vse pesmi so se vrtele na temo vinčka, goric, doma, lepot Slovenije, ena pa je bila tudi o medu in to znamenita Slakova Čebelar. Da bi si pevci malo spočili glasilke, so kot je v navadi pri drugih zborih, povabili še katero od skupin. In letos je prišla ter navdušila s svojimi ženskimi glasovi ženska vokalna skupina Brinke, KD Šentjurski oktet iz Male vasi pri Grosuplju, katerih umetniški vodja je Tina Vahčič. Kot je povedal o skupini in njihovem imenu avtor veznega teksta in povezovalec koncerta Igor Lipovšek, je nekje v Grosupljem Brinje, kjer je bil ves hrib in vse skrivnosti porasle z brinjem, s trnjem in rožami. Kot naše življenje. In iz trnja se rojevajo najlepši zakladi. Po tej rastlini brinju, si je nadela ime nocojšnja gostujoča skupina Brinke.

Med menjavo zborov je obiskovalce pozdravil predsednik KS Radomlje Metod Marčun ter se zahvalil MoPZ Radomlje za njegovo 45. letnico delovanja ter seveda tudi gostom. Franci Velepec, predsednik MoPZ Radomlje se je zahvalil tudi vsem pevcem in seveda tudi gostjam, ki so prejele za petje in prihod sladka darila.

Koncert je minil v prekrasnem petju slovenskih ljudskih in ponarodelih pesmi, kar je obiskovalce, celo starejšo populacijo zelo navdušilo, saj sem med pogovori zasledil, da je to boljše kot angleške pesmi. Prvič, jih razumejo in drugič podoživljajo spomine na svoje mlade dni, pa še zabrundajo si lahko znano besedilo z zborom.

Zborom želimo še uspešno kariero naprej, Brinkam z sedanjih šest na deset letnico in seveda še več, MoPZ Radomlje pa čim hitreje do Abrahama, potem pa doživeti stoto.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov