Valček za mami v Ihanu

V kulturnem domu v Ihanu se je v nedeljo, 22. marca 2015, pelo in plesalo za mame in seveda tudi za vse moške obiskovalce koncerta z naslovom » Valček za mami«.

Luka Štiftar in Mitja Gregorič, povezovalca programa, sta spretno krmarila pred vsako nastopajočo točko ter dodala še nekaj besed o vsaki nastopajoči skupini. Tako so nam za uvod Mladi godci zaigrali ter zapeli pesem »Tudi ti nekoč, boš mamica postala«. Po predstavitvi moderatorjev pa so nam zaigrali še tri skladbe. Lepo presenečenje so pripravili otroci iz vrtca Krtek pod mentorstvom Nine Trdin in Mateje Gabor, saj so zapeli in zaigrali »Pomladni raj«, pesmico s plesom, ter deklamacijo pesmice »Mamici«. O mamah pa niso prepevali samo najmlajši ampak tudi mlada sokrajanka iz Ihana Špela Hribar, ki je zapela lepo »Pesem o mami«, ki jo je napisal Bela Szomi Kralj.

Tudi letos so z zanimivim nastopom presenetili otroci folklorne skupine Turističnega društva Ihan, ki so pod vodstvom Neže Drobnič Bogataj zaigrali in zaplesali. Tudi citrarka Damjana Praprotnik je navdušila obiskovalce, saj so ob zvokih njenih citer zapeli Klemen Kelih, Matevž Močnik ter Gregor Dolar. Pred in po proslavi smo si lahko ogledali tulipane in srčke, ki so jih izdelale spretne roke ihanskih klekljaric pod mentorstvom Marije Rupert. Še enkrat so nas na noge spravili Mladi godci s svojimi pesmimi. Tudi otroci Osnovne šole Ihan pod vodstvom Matejke Perne Lisjak in Marte Krabonja so se predstavili z lepimi pesmicami, ki sovpadajo ravno v ta čas pomladi in materinskega dneva. Pod vodstvom Bože Bauer so zaplesale Češminke, Univerze za tretje življenjsko obdobje Lipa iz Domžal, kjer s plesom in pesmijo obujajo slovensko ljudsko izročilo.

Na oder je prišla tudi presenečenje polna skupina članov tamburaške skupine Bisernica iz Rateč pri Škofji loki, ki so prejeli stoječo ovacijo ob pesmih ter na koncu dolgi aplavz. Ob koncu programa pa so še tamburaši skupaj z ostalimi nastopajočimi zapeli in zaigrali »Nocoj je ena luštna noč«. Lep, kulturno bogat večerni koncert, s katerega smo vsi odnesli veliko.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov