V petek začetek priprav članske ekipe NK Domžale, prvi novinec prihaja iz Grčije

Zimski odmor se počasi izteka tudi za člansko moštvo Nogometnega kluba Domžale. V petek ob 10:00 se bodo varovanci Stevana Mojsilovića ponovno zbrali, uro pozneje pa bodo že opravili prvi trening. Do drugega marca, ko bodo v prvem kolu spomladanskega dela prvenstva gostili Luko Koper, Domžalčane čaka kar 75 treningov in najmanj pet močnejših prijateljskih tekem. Prvi novinec dvakratnih državnih prvakov je 22-letni nekdanji član mlade grške reprezentance Charis Kostakis.

Domžalčani bodo tokratne zimske priprave v celoti opravili v domačem okolju. Potem ko je lani nekdanjim pokalnim prvakom v tradicionalni pripravljalni bazi v Savudriji ponagajalo vreme, se je tokrat v hrvaški Istri pojavila dodatna težava: ''Imeli smo možnost odhoda v našo tradicionalno bazo v Savudrijo, vendar so letos igrišča v tem delu Hrvaške v izjemno slabem stanju in težko bi izvajali kvaliteten proces treninga. Na podlagi tega se je vodja strokovnega štaba odločil, da se celotne priprave opravijo v domačem okolju. Večino treningov bomo izpeljali na igrišču z umetno travo, v primeru, da bodo vremenske razmere dovoljevale, pa bomo trenirali tudi na igriščih z naravno travo, ki so v Domžalah v odličnem stanju. Dobršen del priprav bo izveden tudi v dvoranah, kjer bomo nekaj treningov opravili v Dvorani Komunalnega centra v Domžalah in v telovadnici v Ihanu,'' je odločitev pojasnil športni direktor Nogometnega kluba Domžale Matej Oražem.

Potrjeni sta tudi dve prijateljski tekmi. 26. januarja bo v Športnem parku v Domžalah gostoval standardni nasprotnik na prijateljskih tekmah, hrvaški prvoligaš Lokomotiva Zagreb, 2. februarja pa na sončno stran Alp pride ekipa Austria Klagenfurt, ki je Domžalčane na prijateljski tekmi gostila julija lani.

Na omenjenih tekmah bo strokovno vodstvo lahko računalo na novega zveznega nogometaša, ki se bo ob Kamniško Bistrico preselil iz šestouvrščenega grškega prvoligaša PAS Giannina. Gre za 22-letnega nekdanjega člana grške mlade reprezentance, ki se je svojih nogometnih veščin učil v znameniti nogometni šoli Ajaxa iz Amsterdama.

V svoji karieri je nosil tudi majice grškega Ethnikosa iz Pireja, češkega kluba Mlada Boleslav in grškega drugoligaša AEP Iraklis: ''Lahko potrdim, da se bo že na začetku priprav ekipi pridružil Charis Kostakis, ki k nam prihaja iz grškega prvoligaša PAS Giannina. Trenutno moramo urediti še nekaj formalnosti in v kolikor s tam ne bo težav, bo Charis za Nogometni klub Domžale igral najmanj do izteka tekoče sezone. Če bosta obe strani s sodelovanjem zadovoljni, smo dogovorjeni tudi za podaljšanje pogodbe. Gre za igralca zvezne vrste, z boljšo levo nogo, kar smo iskali že v poletnem prestopnem roku in verjamem, da bomo z njim veliko pridobili. Charis je otrok amsterdamskega Ajaxa, za seboj pa ima jesenski del sezone, v katerem ni veliko igral in zato mu bodo daljše priprave pred začetkom spomladanskega dela prišle še kako prav,'' je o novincu povedal prvi kadrovik domžalskega prvoligaša, ki v nadaljevanju januarja pričakuje še kakšno kadrovsko spremembo: ''Prestopni rok se je šele dobro pričel in zaradi bližine božično-novoletnih praznikov se v prvih dneh ne dogaja prav veliko. Po našem starem načelu bomo dejavni na strani prihodov v primeru, da kateri izmed naših igralcev odide. Kontaktov je bilo že v decembru kar nekaj, vendar je še prekmalu za podajanje konkretnejših informacij.''

  

Trejeuvrščene Domžalčane prva prvenstvena tekma čaka drugega marca na domačem igrišču. V izjemno pomembnem obračunu bodo gostili Luko Koper, ki jim na lestvici diha za ovratnik z dvema točkama zaostanka.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Grega Krmavnar in Lado Vavpetič
NK Domžale

 

Komentarji uporabnikov