V nedeljo odločitev o naslovu prvakinj

Pred nogometašicami v 1. SŽNL je do konca prvenstva le še en krog, vse oči pa bodo uprte v radomeljski Športni park, kjer bo padla odločitev o naslovu državnih prvakinj – ali prvič Radomljanke ali pa drugič Zmajčice. Z zmago bi si Radomljanke zagotovile prvi, zgodovinski naslov državnih prvakinj in posledično tudi vstopnico za kvalifikacije za ligo prvakinj.

V preteklem krogu so Ljubljančanke doma premagale Pomurje s 3-1, Radomljanke pa so nedaleč stran, na igrišču Krima, slavile z 0-1. Ekipi bosta tako na medsebojni tekmi odločali o naslovu prvakinj, ki bi bil prvi za domače in drugi za gostujočo ekipo. Bi bil pa to prvi trenerski naslov tako za Gregorja Moharja kot za Anjo Milenković, ki sta ekipi prevzeli v tem koledarskem letu.

Skrivnosti med Radomljankami in Ljubljančankami tako rekoč ni, saj se ekipi dobro poznata. Letos so rumene slavile na obeh tekmah, v Ljubljani je bilo 0-2, v Radomljah pa 2-1. Najboljše strelke zelenih so Tjaša Tibaut (18 zadetkov), Adrijana Mori (15), Ksenija Marolt in Urška Žganec pa imata na računu 10 zadetkov. Pri rumenih pa je najboljša klubska strelka Barbara Kralj s 14 zadetki, Karmen Ulbin jih je zbrala 10, Zala Kuštrin je zadela devetkrat, Zala Vindišar pa osemkrat.

Nedeljsko srečanje se prične ob 17.30, glavni delivec pravice pa bo David Šmajc, pomagala pa mu bosta Bor Vreček in Tadej Logar.

Vabljeni v Športni park Radomlje na največji spektakel, kar ga premore letošnja razburljiva sezona v Slovenski ženski nogometni ligi!

ŽNK Radomlje

Komentarji uporabnikov
Tagi