V nedeljo bo idealna prilika, da tečete in obenem še pomagate!

Ste že kdaj tekli z namenom, da bi pomagali? S tekom lahko veliko naredimo zase in za svoje zdravje, če pa obenem lahko pomagamo še drugim, je zadovoljstvo večkratno. Zadovoljno bo vaše telo, zadovoljni boste vi, ker ste nekaj naredili zase in za druge in zadovoljeni bodo tisti, ki ste jim pomagali.

Takšno priložnost boste imeli v nedeljo, 31. maja 2015, s startom ob 10.00 uri v Arboretumu Volčji Potok, kjer bo potekal tradicionalni dobrodelni tek Tečem, da pomagam. Tudi letos so namreč Domžalski in Kamniški lionisti znova združili moči pri organizaciji dobrodelnega teka, sredstva zbrana iz štartin – dobrodelnih prispevkov pa bodo tako kot vedno namenjena v dobrodelne namene.

Tek bo potekal na dveh trasah in sicer: 3 km traso bosta odtekli kategoriji dečkov in deklic, 5 km traso pa odrasli. Pripravlja se tudi bogat spremljevalni program. Štartina – dobrodelni prispevek je 10 eur za odrasle in 2 eur za otroke. Prijave se bodo zbirale od 9.00 ure dalje.

Po zaključku dobrodelnega teka bo organiziran tek oz. hoja z zavezanimi očmi s spremljevalcem z namenom boljšega razumevanja ovir, s katerimi se vsakodnevno srečujejo slepi in slabovidni. Na cilju bo poskrbljeno za dobro počutje in druženje. Vsi udeleženci teka oz. hoje bodo prejeli bon za prost vstop v Arboretumu.

Zbrana sredstva se bodo donirala Zavodu Vidim cilj, katerega ustanovitelj je Alen Kobilica. Center Vidim cilj vzpodbuja slepe, da so telesno aktivni in se redno ukvarjajo s športom.

Vidim cilj je center slepih športnikov, katerega idejni vodja in ambasador je Alen Kobilica, njegov glavni podpornik pa naložbeno življenjsko zavarovanje Flegma. Ime Vidim cilj samozavestno izpodbija predsodek, usmerjen v slepe. Če slepi ne vidijo v konvencionalnem pomenu besede, še ne pomeni, da ne morejo videti in uresničevati svojih ciljev! Center Vidim cilj vzpodbuja slepe, da so (bodisi rekreativno, bodisi profesionalno) telesno aktivni in se redno ukvarjajo s športom. Pri tem jim nudi strokovno pomoč pri načrtovanju in izpeljavi treningov, pri snovanju in uresničevanju zastavljenih ciljev ter pri udeležbi na tekmovanjih.

Vabljeni, da se v nedeljo 31. maja 2013, ob 10. uri udeležite dobrodelnega teka oziroma hoje in tako prispevate k razumevanju in pomoči tistim, ki pomoč potrebujejo.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Arhiv Domžalca, Lionsk klub Domžale
Komentarji uporabnikov