V MGC Bistrica, kjer je jesen življenja lepa in pestra, so upihnili drugo svečko

»Hvala vam, ker nam iz dneva v dan polepšate našo jesen življenja! Radi nas imate in tudi mi vas imamo radi! Naj bo tako naprej še naslednja leta«, je vodstvu in osebju Medgeneracijskega centra Bistrica Domžale povedal Jože Dobnik, preden je skupaj s Tatjano Miklič razrezal torto na praznovanju ob drugi obletnici MGC Bistrica.

Minili sta natanko dve leti, ko so Medgeneracijski center Bistrica v Domžalah naselili prvi stanovalci, kjer jim na jesen življenja nudijo institucionalno varstvo ter varovanja stanovanja. Poleg vrhunske oskrbe, prijaznega osebja, številne ponudbe, ki je na voljo v centru, pa osebje MGC Bistrica skrbi tudi za pestro družabno življenje, ki njihovim stanovalcem polepša dneve.

MGC Bistrica Domžale je v dveh letih postal pravi medgeneracijski center, ki je zagotovo upravičil svoje ime. Kot smo lahko videli pri predstavitvi dejavnosti, ki jo je na praznovanju druge obletnice podala direktorica Andreja Makuc, zelo dobro sodelujejo s številnimi lokalnimi organizacijami in društvi, saj se skozi vse leto v njihovem centru prepletajo vezi med vsemi generacijami. Med drugim zelo dobro sodelujejo s Srednjo šolo Domžale, Osnovno šolo Domžale, Vrtcem Uršo, Knjižico Domžale in še bi lahko naštevali.

Ker gre za res pravi medgeneracijski center, je temu primerno potekalo tudi praznovanje ob drugi obletnici MGC Bistrica. V programu, ki ga je povezovala vodja socialnega programa v MGC Bistrica Nada Slak, so sodelovali učenci Glasbene šole Domžale (Nika Smole, Tjaša Obreza, Tomas Mejias ), pod vodstvom mentorice Jane Pavli Per, Plesna skupina Sovice iz OŠ Domžale (Taja Brojan, Zala Mežan, Manca Učakar, Manca Tekavc, Tjaša Janežič), tekmovalni hip hop par v izvedbi aktualnih državnih prvakinj Lea Lilik in Lana Sazonov, učenci Glasbene šole Domžale (Lana Bolta, Ajda Kričaj, Lana Slapal, Lucija Vehovec), pod vodstvom mentorice Andreje Marčun, mladi harmonikar Tim Cvetko, pod vodstvom mentorja Tomaža Smoleta ter ansambel Sinji Galeb, ki je stanovalcem ter obiskovalcem pričaral tudi nekaj lepih zimzelenih melodij, ki so marsikomu orosile oči.

Medgeneracijski center Bistrica
MGC Bistrica vsebuje štiri sklope dejavnosti, in sicer: institucionalno varstvo, dnevni center, oskrbovana stanovanja ter lokale s ponudbo različnih tržnih storitev. Središče vsega dogajanja je pritličje, ki zajem dnevni center, kjer potekajo raznolike aktivnosti in kjer se nahajajo lokali z različno ponudbo storitev (kavarna, restavracija, lekarna, frizerski salon, salon pedikure in manikure, itd.). V MGC Bistrica se nahajajo tudi družabno-rekreacijski prostori, v katerih se odvijajo različne delavnice in prireditve. Stanovalcem je na voljo tudi knjižnica in internetni kotiček.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov