V Mestnem kinu Domžale so se prebujali

V posteljah šestih protagonistov, ki jih vsakega po svoje zalezuje kriza srednjih let, smo spoznavali, da je odraščanje proces, ki se nikoli ne konča. V Mestnem kinu Domžale so namreč v petek, 27. oktobra 2017, premierno predstavili slovenski film, sicer dramo z naslovom "Prebujanja". Kot je že stalnica, se premieram na pogovore odzovejo producenti, scenaristi, režiserji, nemalokrat pa tudi glavni igralci ter se predstavijo gledalcem, kar je zelo lepa gesta s strani Jureta Matičiča iz Mestnega kina Domžale, ki vedno na premiere povabi ustvarjalce filmov, kjer iz pogovora izvemo marsikatero skrivnost iz zakulisja ustvarjanja filma.

Tokrat sta se pogovoru po projekciji filma Prebujanja pridružila scenarist in režiser Peter Bratuša ter scenaristka Špela Levičnik Oblak, ki sta povedala mnogo zanimivih detajlov iz zakulisja dela pri filmu, kjer so glavni igralci sami "ta boljši" slovenski igralci, saj v filmu igrajo: Sebastijan Cavazza, Katarina Čas, Saša Pavlin Stošić, Primož Pirnat, Jure Zrnec, Jana Zupančič, Petja Labovič, Branko Šturbej in drugi.

Prebujanja je zgodba o odraščanju, kljub temu, da glavni liki trkajo na svoja štirideseta leta in jih vsakega po svoje zalezuje kriza srednjih let. Dogajanje je postavljeno v spalnice šestih protagonistov, pravzaprav kar v njihove postelje, ki so tudi glavna kulisa celotnega filma. Med seboj se poznajo, ker so nekoč skupaj hodili v srednjo šolo, a si v filmu delijo le en skupen prizor. Vsak po svoje se spopadajo z dilemami in težavami, ki jih prinaša vsakdan – sprašujejo se, kaj narediš, ko srečaš ljubezen izpred dvajsetih let, in se ti še vedno zdi, da je to ženska tvojega življenja? Kako je, ko se v tvoje stanovanje nepričakovano naseli seksi 25-letnica, zaradi katere si zapustil svojo družino? Kaj narediš, ko se ti od višine dobesedno zvrti … Prebujanja niso zgolj fizična, ampak predvsem mentalna. Skozi film pa vsak na svoj način spoznava, da je odraščanje proces, ki se nikoli zares ne konča.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov