V Mengšu gostili 15. regijski kviz gasilske mladine

V Osnovni šoli Mengeš je bilo v soboto, 15. marca 2016 nadvse živahno. Polno gasilskih kombijev se je pripeljalo pred šolo, iz njih pa so izstopali gasilski mentorji z gasilci pionirji, mladinci in pripravniki. Izvedel se je namreč 15. regijski kviz gasilske mladine regije Ljubljana III.

Na regijskem kvizu gasilske mladine se je zbralo 17 pionirskih ekip, 19 mladinskih ekip in 10 ekip gasilec pripravnik. Vse trojke z mentorji so bile pri izpolnjevanju testov, odgovorov od 5 do 0 ter na praktičnih vajah pod budnim očesom 18. sodnikov. Pred odprtjem tekmovalnega dne so spregovorili vodja tekmovanja Robert Ručigaj, predsednik mladinske komisije GZ Mengeš, predsednica tekmovalnega odbora Nina Kotar iz GD Dole pri Litiji, ravnatelj Osnovne šole Mengeš Milan Burkeljca ter podžupan občine Mengeš Bogo Ropotar. Vsi so mladim tekmovalcem zaželeli čim več uspeha ob izvrševanju zadanih jim nalog. Kljub velikemu številu ekip so organizatorji vse naloge spravili pod streho v slabih treh urah.

Po končanih nalogah pa je sledil tisti najbolj napet trenutek, ki so ga čakali vsi tekmovalci in njihovi mentorji, razglasitev rezultatov in prejem medalj in pokalov za najboljše tri ekipe iz vsake skupine.

Rezultati pionirji:
1. PGD Polšnik iz GZ Litija
2. PGD Loka pri Mengšu iz GZ Mengeš
3. PGD Kostrevnica iz GZ Šmartno pri Litiji

Rezultati mladinci:
1. PGD Dole pri Litiji 1 iz GZ Litija
2. PGD Kostrevnica iz GZ Šmartno pri Litiji
3. PGD Dole pri Litiji 2 iz GZ Litija

Rezultati gasilci pripravniki:
1. PGD Žeje – Sveta Trojica iz GZ Domžale
2. PGD Loka pri Mengšu iz GZ Mengeš
3. PGD Litija iz GZ Litija

Vsem tekmovalcem gasilcem je pred podelitvijo pokalov in medalj spregovoril še Slavko Jalovec, predsednik gasilcev regije Ljubljana III, zatem pa prvim trem ekipam iz vsake skupine še podelil medalje in pokale. Tako so se iz vsake skupine prvi dve ekipi uvrstili na državno prvenstvo, ki bo 2. aprila 2016 v Ivančni Gorici.

Več foto utrinkov pa si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov