V Medgeneracijskem centru Bistrica so upihnili tri svečke

Vsak človek je zase svet, čuden, svetal in lep kot zvezda na nebu … je v uvodu praznovanja tretje obletnice Medgeneracijskega centra Bistrica, ki je poteklo v petek, 13. novembra 2015, voditeljica prireditve Vesna Klemenčič, prebrala pesem Toneta Pavčka.

Medgeneracijski center Bistrica z 69 sobami institucionalnega varstva, 82 oskrbovanimi stanovanji in tržnimi lokali, je v naši sredi že tri leta. Vendar je več kot samo to. Za tamkajšnje stanovalce namreč vedno poskrbijo, da se kaj dogaja in da je njihova jesen življenja kar se da prijetna.

Rojstni dan je vsekakor potrebno proslaviti, za to so poskrbeli zaposleni in nastopajoči, ki so s kulturnim programom popestrili rojstnodnevno zabavo. Med prireditvijo pa so se v ozadju prikazovale fotografije utrinkov iz njihovega Centra.

Na prireditvi so nastopili Julija Elena Podboršek, ki je pod mentorstvom Mira Novaka zapela in zaigrala dve skladbi. Robert Emeršič in Gaj Lan Kunaver, sta pod mentorstvom Tomaža Smoleta zaigrala na harmoniko. Nastopili so plesalci Plesne šole Miki in ansambel Dolomiti. Ob rojstnem dnevu pa seveda ne gre brez torte. V MGC Bistrica so poskrbeli, da so bile ob tretji obletnici kar tri torte. Prvi razrez pa so naredili njihovi stanovalci, ki so ali še bodo v letošnjem letu praznovali 90-letnico: Milena Sadnikar, Zora Kobler in Marjan Bovha.

Direktorica MGC Bistrica, Andreja Makuc.

Direktorica MGC Bistrica, Andreja Makuc, je v svojem govoru povedala, da so minila že tri leta odkar smo stopili skozi vrata novega Medgeneracijskega centra Bistrica v Domžalah. Centra z 69 sobami institucionalnega varstva, 82 oskrbovanimi stanovanji in tržnimi lokali: »S tem, ko se preko lokalov, obiskov šol, knjižnice in prireditev v osrčju našega Centra srečujejo različne generacije lahko rečemo, da smo zares Medgeneracijski center. Čeprav smo se na začetku počasi polnili, pa se imamo sedaj, ko nas je že veliko, zares lepo.«

Po njenih besedah se je v času od odprtja dogajalo marsikaj, od prireditev, proslav, praznovanj rojstnih dni, predavanj, filmov, tombole, tudi izlet so imeli. »S tem vam, dragi stanovalci, poskušamo krajšati čas in ustvariti prijazno in domače vzdušje«, je izpostavila Andreja in dodala: »Ob tej svečani priložnosti bi se rada zahvalila gospe Jeleni Reš, ki skrbi za to, da je naš dom vedno lepo okrašen. Pod vodstvom gospe Reš pa naše stanovalke ustvarjajo tudi prekrasne čestitke katere razdelimo med stanovalce in zaposlene ob rojstnih dnevih, novem letu in drugih priložnostih.«

Na praznovanju so podelili tudi šopke.

Zahvalila se je tudi gospe Dušanki Čučkovič in gospe Sofiji Lopatič za njuno nesebično delo in prekrasne izdelke ter gospe Majdi Korošec Labović, ki samoiniciativno prireja skupinsko reševanje križank, aktivno sodeluje pri proslavah in na sploh spodbuja h kulturnemu življenju v njihovem domu.

»Zahvaljujem se tudi vse ostalim stanovalcem, ki na kakršen koli način prispevajo k temu, da naš center postane tudi naš dom. Velika hvala pa bom rekla tudi našim zaposlenim. Hvala za vaše delo, skrb, prijaznost in sodelovanje. Brez vas bi se težko postavili na noge in ustvarili vzdušje kakršnega imamo. Kar veliko nas je, tako stanovalcev, kakor tudi zaposlenih. Vendar smo vsi skupaj ena velika družina. Skupaj se smejemo in jočemo. Skupaj se pogovarjamo in pijemo kavico. Skupaj se imamo preprosto lepo«, je v zaključku svojega govora še povedla Andreja in zaželela vsem lepo popoldne in prijetno druženje.

Več foto utrinkov s praznovanja si lahko ogledate TUKAJ. 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov