V Kotalkarskem klubu Pirueta tudi strokovno najmočnejši

Kotalkarski klub PIRUETA se lahko pohvali z odličnim strokovnim delom v svojem klubu. Namreč v klubu deluje kar sedem trenerjev umetnostnega kotalkanja in rolanja, vsi z licencami Olimpijskega komiteja Slovenije.

V Zvezi kotalkarskih športov imajo zgledno urejeno izobraževanje vseh strokovnih delavcev v kotalkanju. Vsak trener mora imeti ustrezno izobrazbo in priznano licenco OKS-a, v nasprotnem primeru ne more strokovno delovati v klubu oz. Zvezi, kot to določa Zakon o športu.

V domačem klubu deluje tudi pet sodnikov umetnostnega kotalkanja. Vsi imajo opravljene potrebne izpite za sojenje na državnih tekmovanjih in sicer so to Maja Škrlep, Maxi Cerar, Andreja Ručman, Blaž Ravnikar in Marija Brlec. Prav slednja je tudi mednarodna sodnica z dolgoletnim sodniškim stažem. Marija je bila tudi članica Evropskega komiteja za umetnostno kotalkanje in je sedaj na veliki večini tekmovanj vrhovna sodnica, kar pomeni veliko odgovornost. Sodila je na številnih mednarodnih tekmovanjih, evropskih in svetovnih prvenstvih, je tudi predsednica sodniške komisije pri Zvezi kotalkarskih športov Slovenije. Je ena vodilnih članov Zveze, ki na svojem področju prispeva k še večjemu razvoju kotalkarskega športa v Sloveniji.

Tako je kotalkarski klub PIRUETA v strokovnem delu najmočnejši kotalkarski klub v Sloveniji, ki ima tako številčno strokovno strukturo v svoji sredini. Tudi v prihodnosti ni bojazni, saj vzgajamo mlade kadre, ki že komaj čakajo na svojo priložnost, da se lahko dokažejo na tekmovalnem nivoju. Med njimi ne manjka mladih pripravnikov tudi takih, ki sedaj obiskujejo Fakulteto za šport in so tako potencialni kandidati za uspešno delo na področju treniranja mladih perspektivnih tekmovalcev.

Avtor: KK Pirueta; Foto: KK Pirueta
Komentarji uporabnikov