V Jaršah se nahaja nov prometni poligon

Občina Domžale je na pobudo avtošol uredila nov prometni poligon, ki se nahaja v bližini rekreacijske osi ob reki Kamniški Bistrici pri trgovini TUŠ Cash&Carry v Jaršah. Poligon bo v prvi vrsti namenjen avtošolam in šolam, ki izvajajo kolesarske izpite ter drugim podobnim dejavnostim, ki se odvijajo v cestnem prometu. Med vikendom, ki je pred nami pa bo površina namenjena za testiranje vožnje motornih koles.

Na Občini Domžale so povedali, da je vzvod za to investicijo v Zakonu o voznikih, ki od kandidatov pričakuje, da začenjajo s svojo vožnjo na poligonu. Ugotovili so, da do sedaj v Domžalah nismo imeli primernega prostora zanje, zato so našli lokacijo, pridobili sredstva in dovoljenja za uporabo površine, ki stoji ob rekreacijski osi Kamniške Bistrice, pri trgovini TUŠ Cash&Carry v Jaršah.

Ta vikend, 21. in 22. aprila 2018, bo med 9. in 20. uro, površina namenjena izključno za testiranje vožnje motornih koles. Vabljeni vsi, ki imate motorno kolo in bi se pred odhodom na cesto radi preizkusili na varni površini, pod budnim očesom inštruktorjev. »Sicer pa bo poligon namenjen tudi avtošolam in šolam, ki izvajajo kolesarske izpite ter drugim podobnim dejavnostim, ki se odvijajo v cestnem prometu,« še pravijo na Občini Domžale.

Miha Ulčar; Foto: Občina Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi