V Grobljah ima tokrat glavno besedo »velika mama« Nona

Dramska skupina Kulturnega društva Groblje, je začela delovati že ob ustanovitvi društva, in sicer septembra 1993. V vseh teh letih so na domačem odru uprizorili štiriindvajset gledaliških predstav, s katerimi so vedno navdušili domače občinstvo, s predstavami pa so gostovali tudi na odrih v bližnji in daljni okolici. Z novim koledarskim letom so se člani dramske skupine ponovno vrnili na domači oder in sicer s črno komedijo Nona, sodobnega argentinskega dramatika in scenarista Roberta M. Cossa. Igro je prevedel Igor Lampret, priredil in režiral pa jo je Drago Plevel, premierno pa so jo uprizorili v Kulturnem domu Groblje, v soboto, 28. januarja 2017.

Črna komedija govori o »stoletnici« Noni, ki z velikim apetitom neprestano nekaj žveči, premilo rečeno žre in venomer še zahteva, prazni družinski proračun in pije kri ostalim članom družine, dokler jih ne spravi na »oni« svet … Na premieri črne komedijo v Grobljah so gledalci doživeli polno črnega humorja s kančkom srhljivosti. Res odlična komedija, ki je navdušila skoraj do zadnjega kotička polno dvorano obiskovalcev.

Na koncu predstave je vodja Javnega Sklada RS za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Domžale, Matej Primožič, igralcem in ostalim sodelavcem podelil šopke ter se jim zahvalil za odlično predstavo.

Ob tej priložnosti ste lepo vabljeni v Kulturni dom Groblje na ogled ponovitve gledališke predstave Nona in sicer danes v nedeljo, 29. januarja 2017, ob 19. uri. Prepričani smo, da vam ne bo žal, saj se boste do solz nasmejali o groteskni »veliki mami« in njenih naivno prostodušnih žrtvah. Obenem boste v končnem prizoru priča, ko bo nona ostala sama sredi sveta, ki ga je pojedla, izničila.

V predstavi igrajo: Anica Anžič (Nona, stara mati), Lorina Kastelic (Anyula, njena hči), Ana Zupan (Marija, Carmelova žena), Tomaž Kastelic (Carmelo, nonin vnuk), Tilen Soss (Chico, Carmelov brat), Viljem Kaker (Don Francisco, kramar).

Pri izvedbi predstave so sodelovali: Anton Košenina (organizacija in scenografija), Drago Plevel (scenografija), Marjeta Plevel (kostumografija, maska, frizura), Blaž Kovačič (tehnika), Gašper Plevel (glasba), Meta Plaznik (šepetalka).

Pomagali so še: Občina Domžale, Javni sklad za kulturne dejavnosti RS, Območna izpostava Domžale in Krajevna skupnost Jarše Rodica.

Več foto utrinkov s premiere si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov