V Domžale se vrača Jure Pelko

Ena zadnjih okrepitev Helios Sunsov pred novo sezono je 29-letni Jure Pelko, ki je v dveh obdobjih že nosil domžalski dres. Nazadnje pred dvema sezonama, vmes pa je igral na Češkem za Olomoucko.

Jure Pelko (1990, 190 cm) je v Domžalah uspešno nastopal v drugi polovici sezone 2014/15, nato je igral za Graz (Avt) in Petrol Olimpijo, po zelo uspešni sezoni 2017/18 v dresu Heliosa pa ga je pot ponesla na Češko. Pri Olomouckem je bil soigralec še enega nekdanjega “barvarja”, Jana Močnika, v povprečju pa je lani v češkem prvenstvu, v 27,1 minute na tekmo, dosegal po 9,9 točke in kar 6,3 podaje. Glede na sestavo letošnje domžalske ekipe, bo Juretu pripadla vloga enega najbolj izkušenih košarkarjev v moštvu in mentorja izredno mladi branilski zasedbi.

“Zelo sem vesel, da bom spet oblekel dres Helios Sunsov. Ekipa je mlada, energična, zato se že veselim prvih tekem, da pokažemo, česa smo sposobni,” je ob prihodu v Domžale dejal Pelko.

Da se Jure vrača v Domžale, ni skrival zadovoljstva trener Helios Sunsov Dejan Jakara: “Gre za izkušenega igralca, ki dobro pozna slovensko ligo, predvsem pa dobro ve, kaj ga čaka v Domžalah. Njegove izkušnje nam bodo prišle še kako prav, glede na mladost naše letošnje ekipe.”

Miha Ulčar; Foto: Gašper Papež

 

Komentarji uporabnikov
Tagi