V Domžalah več kot 200 Božičkov spisalo pravo božično zgodbo

Včeraj proti večeru je v Domžalah 230 Božičkov vseh starosti spisalo pravo božično zgodbo, s katero so razveselili invalidno mladino Zavoda CIRIUS Kamnik, saj so jim na četrtem dobrodelnem Božičkovem teku in pohodu pomagali zbrati denarna sredstva za nakup prilagojene fitnes opreme. Seveda je bil Božičkov tek in pohod dogodek v pravem pomenu besede, saj so organizatorji poskrbeli za pester in božično obarvan spremljevalni program.

Otok Športa je vsem dobro poznan po programih za otroketeam building programih, napihljivih igralih in seveda Božičkovem Teku. To je tisti tek, kjer se teče v božičkovih kapicah in z dobrodelnim namenom. V soboto, 15. decembra 2018, je Božičkov tek in pohod potekal že četrto leto zapored. Organizatorji so obenem s spremljevalnim programom razveselili prisotne otroke kot tudi odrasle. Seveda je bilo lepo videti vso to množico, kar 230 udeležencev vseh starosti je teklo ali pa hodilo za dober namen. Bil je to pravi praznični dogodek, saj so tekli v božičkovih kapicah in ob spremljavi Godbe Domžale, ki je poskrbela za prave ritme na startu in cilju, ki je bil na domžalskem stadionu, ki se je za to priložnost spremenil v Božičkovo deželo, z Jelko želja ter igrami za otroke.

Organizatorji so tudi letos za otroke pripravili otroški tek, ki je bil dolg 400 metrov, za odrasle pa tek in pohod na 4, 7 ali 10 kilometrov. Udeleženci so se med tekom in pohodom lahko okrepčali s toplim čajem in piškoti in sicer na okrepčevalnici pri mostu na Viru. Kot smo že omenili se je teka in pohoda udeležilo 230 udeležencev, med njimi 180 odraslih in 50 otrok. Vsi pa so bili zmagovalci, saj so tekli za dober namen. Ker je bil to Božičkov tek, je bil seveda tam tudi Božiček, s katerim so se lahko obiskovalci fotografirali v »zimski idili«, fotografijo pa prejeli takoj. Preizkusili so se lahko tudi v nogometnem pikadu, na katerem so se potegovali za simpatične nagrade, najmlajši pa so lahko s svojimi željami okrasili Jelko želja.

Organizatorji so poskrbeli za pester spremljevalni program.

Prireditev, ki jo je povezovala Nina Mav Hrovat, so zaključili s slavnostno podelitvijo darilnega bona, le-tega je direktor Otoka Športa Marko Erhart izročil direktorju zavoda CIRIUS Kamnik Goranu Pavliču. Na darilnem bonu je bil zapisan znesek 1.820 evrov, toliko so namreč letos pomagali zbrati udeleženci Božičkovega teka in pohoda. Zbrani znesek bodo v zavodu CIRIUS Kamnik namenili za nakup prilagojene fitnes opreme za invalidno mladino.

Zadovoljstva ob prejemu donacije oziroma darilnega bona ni skrival Goran Pavlič, direktor CIRIUS Kamnik, ki je dejal, če se udeležiš dobrodelne prireditve, moraš vsekakor imeti dobro srce: »In danes je bilo vaše srce na preizkušnji, ko ste se udeležili tras dobrodelnega Božičkovega teka. Dokazali ste, da imate dobro srce, ko ste darovali svoje prispevke za gibalno ovirane otroke in mladostnike CIRIUS Kamnik. Zbrana sredstva bomo v CIRIUS Kamnik porabili za postavitev fitnes naprav na prostem za gibalo ovirane otroke in mladostnike. Organizatorju dobrodelne prireditve Otoku Športa se v imenu zaposlenih, otrok in mladostnikov CIRIUS Kamnik zahvaljujem iz vsega srca in seveda velika hvala vam, da ste prišli. Vsem želim vesele božične praznike in vse dobro v novem letu.«

Direktor Otoka Športa Marko Erhart je direktorju Zavoda CIRIUS Kamnik Goranu Pavliču izročil darilni bon.

»Hvala vsem, ki ste danes tukaj, ki boste tekli ali hodili za dober namen. Prav je, da pomagamo tistim, ki našo pomoč potrebujejo, pokažemo dobro voljo in kar podarimo, sigurno več kot na tisoč načinov dobimo nazaj. Danes je res en super dan,« je pred začetkom teka povedal Marko Erhart, direktor Otoka Športa.

Zbrane je pozdravila in nagovorila tudi podžupanja mag. Renata Kosec, ki je dejala, da jo veseli, da Božičkov tek poteka že četrto leto in da je postal že tradicionalni decembrski dogodek. »S tem se tudi v tem čarobnem decembru spomnimo, da smo lahko dobrodelni in da gre ta dobrodelnost seveda v pravi namen in v prave roke. Hvala vsem vam, da ste se udeležili letošnjega dobrodelnega teka, hvala organizatorjem in upam, da se srečamo spet v prihodnjem decembru,« je še povedala podžupanja.

Na koncu je sledilo še sladko presenečenje, za kar so poskrbeli v Slaščičarni Lenček.

Kot je že običaj so dogodek zaključili na način kot se spodobi in sicer s torto, ki so jo za to priložnost spekli v Slaščičarni Lenček. Se pravi, da se je dogodek tudi letos zaključil sladko. Soorganizatorja dogodka sta bila Občina Domžale in Zavod za šport in rekreacijo Domžale, zlati pokrovitelj dogodka pa spletni portal domžalec.si.

Se vidimo prihodnje leto na 5. Božičkovem teku in pohodu!

Več fotoutrinkov z 4. Božičkovega teka in pohoda si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi