V Domu upokojencev Domžale mašo daroval ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore

Sodelavci Župnijske Karitas Domžale so s svojim delovanjem usmerjeni k dobrim delom. Pomoč nudijo starejšim, osamljenim in pomoči potrebnim oziroma tistim, ki so se znašli v kakršnikoli stiski, bodisi v materialni, socialni ali duhovni. Njihova skrb je namenjena tudi bolnim in ostarelim. Večkrat na leto obiščejo tudi oskrbovance v Domu upokojencev Domžale, kjer jim popestrijo dan s pogovorom ali dobrim delom, skupaj z Župnijo Domžale pa tam organizirajo tudi svete maše.

27. decembra 2016, so imeli oskrbovanci v Domu upokojencev Domžale priložnost prisostvovati pri sveti maši, ki jo je ob somaševanju domžalskega župnika mag. Klemna Svetelja in duhovnega pomočnika Avguština Klobučarja daroval ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore.

Nadškof msgr. Stanislav Zore je v pridigi spomnil, da smo dan prej obhajali praznik svetega Štefana in da nam ta praznik pove o tem, da je v življenju potrebno biti pripravljen na preizkušnjo: »Zakaj? Zato, ker je potrebno pričevati za evangelij. Pričevati za Jezusa Kristusa. Danes pa se oziramo na življenje svetega Janeza – apostola, ki so mu skupaj s bratom Jakobom rekli, da je sin groma.« Po besedah msrg. Zoreta je bil Janez ognjevitega značaja. V njegovih pismih pa beremo o dobroti, ljubezni: »Janez je pravzaprav edini, ki piše o tem, da je Bog ljubezen.«

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov