V Biščah delavec s strehe omahnil v globino in utrpel tako hude poškodbe, da je njegovo življenje ogroženo

Danes nekaj po osmi uri zjutraj je v naselju Bišče, občina Domžale, delavec med montažo solarnih celic padel s streh stanovanjske hiše in se telesno poškodoval. Očividci so poškodovanemu delavci nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP ZD Domžale, ki so ga nato oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale in poklicni gasilci CZR Domžale, ki so policistom pomagali pri ogledu kraja nesreče. Po podatkih policije je 25-letni delavec utrpel hude telesne poškodbe, njegovo življenje pa je ogroženo.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam v zvezi z nesrečo povedali, da so bili policisti okoli 8.15 ure obveščeni, da je v naselju Bišče delavec padel s strehe in se telesno poškodoval. Kriminalisti so opravili ogled kraja, ki sta se ga udeležili tudi dežurni preiskovalna sodnica in državna tožilka. Ugotovljeno je bilo, da je 25-letni delavec pri pripravljalnih delih za namestitev elektro komponent za sončno elektrarno padel s strehe v globino 7 metrov. Pri tem ni uporabljal varnostne opreme. Po podatkih policije je utrpel hude telesne poškodbe, njegovo življenje pa je ogroženo. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo zaradi sumov kaznivega dejanja Ogrožanje varnosti pri delu.

Na kraju so posredovali tudi poklicni gasilci CZR Domžale, ki so policistom z gasilsko avtolestvijo pomagali pri ogledu kraja nesreče. O dogodku je bil obveščen tudi delovni inšpektor.

V Ihanu trčila motorist in osebno vozilo

Po besedah vodje izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale Matjaža Hribarja, so se gasilci v ihanski konec podali tudi nekaj po dvanajsti uri, saj sta na Breznikovi ulici v Ihanu trčila motorist in osebno vozilo, pri čemer se je motorist lažje poškodoval. Motorista so oskrbeli reševalci NMP ZD Domžale, gasilci pa so zavarovali kraj prometne nesreče in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Po naših informacijah naj bi voznica osebnega vozila pri vključevanju na prednostno cesto spregledala motorista in trčila vanj.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca

Komentarji uporabnikov
Tagi