Utrinki z jesenskega krosa za učenke in učence osnovnih šol Domžalske regije

Park Martina Krpana v Domžalah je v torek, 8. oktobra 2019, napolnil otroški živ žav, saj je kar okrog 700 učencev iz osnovnih šol Domžalske regije sodelovalo na jesenskem krosu, ki ga je v sodelovanju z Atletskim klubom Domžale organiziral Zavod za šport in rekreacijo Domžale.

Lepšega vremena, kot je bil na dan jesenskega krosa, si organizatorji krosa ne bi mogli zaželeti, saj so topli sončni žarki poskrbeli, da je bilo vzdušje res tisto pravo in da so učenke in učenci lahko uživali v krosu. Edina skrb, ki so jo imeli udeleženci krosa, je bila ta, da bi dali na krosu vse od sebe, da bi dosegli čim boljšo uvrstitev. Za dodatno motivacijo so ob progi poskrbeli številni starši in drugi obiskovalci, ki so z navijanjem bodrili udeležence krosa. Poleg sončnih žarkov, so srca udeležencev krosa in obiskovalcev ogrevali tudi plamenčki iz velikega kurišča, ki se nahaja v centru parka.

Po besedah Marte Grilj iz Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Park Martina Krpana kros gosti že drugo leto, tokrat pa se ga je udeležilo okrog 700 učencev osnovnih šol iz občin Domžale, Lukovice, Moravč, Trzina in Mengša. Najbolj zastopana je bila prva triada, učenci pa so glede na starost tekli na različne razdalje. Najboljši v posamezni kategoriji so prejeli medalje.

»Čestitam vsem udeležencem tekaške prireditve, tako otrokom, učencem, učiteljem, ki so se skupaj pripravljali, da so zmogli preteči razdaljo v svojem tempu. Vsi ste zmagovalci. Prav tako pohvala staršem in obiskovalcem, ki so se zbrali v velikem številu in prijazno navijali za vsakogar,« pa je po zaključku teka dejal Uroš Križanič, direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale. Ob tej priložnosti se je iskreno zahvalil vsem sodelavcem Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, ki so pomagali pri organizaciji in redu na prireditvi teka, ter Atletskemu klubu Domžale, ki je poskrbel za tehnično brezhibno izvedbo teka.

Domžalski jesenski kros pa je svoje mesto dobil tudi v pesmi, ki jo je napisal “bronasti” dedi Marjan Rode – ne le za svoji vnučki dvojčici, temveč za vse – hitre in počasne, ki na svoj način hitimo k svojemu zlatu. Kot smo uspeli izvedeti, je izpod peresa gospoda Marjana nastalo že okrog 300 otroških, družinskih in doživljajskih pesmi, ki bodo morda nekoč luč sveta ugledali v pesniški zbirki.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar, Zavod za šport in rekreacijo Domžale; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi