Utrinki s Festivala mladih v Domžalah

S prvim Festivalom mladih, ki se je odvijal danes dopoldne v Češminovem parku v Domžalah, so mladi želeli pokazati, da ne drži stereotip, da se v Domžalah nikoli nič ne dogaja in da se nič ne da početi. Lepo sobotno dopoldne so mladi iz različnih mladinskih organizacij izkoristili za prijetno druženje, ki so ga oplemenitili z različnimi aktivnostmi, kot so športne igre, preizkuse spretnosti in veščin, zabavnimi delavnicami in raznimi drugimi atraktivnimi prikazi.

Kot nam je povedal predsednik Mladinskega sveta Domžale, Timi Čižek, ki je tudi pobudnik in organizator tovrstnega festivala, je v našem okolju veliko mladinskih društev, vendar vsak deluje zase. Namen tega festivala pa je, da bi se društva povezala skupaj. Ob tem želijo mladim obiskovalcem tudi pokazati, kaj se dogaja v našem kraju in kam vse se lahko vključijo. Po njegovih besedah je v domžalski občini veliko mladih, vendar so nepovezani in neaktivni.

Predsednik Mladinskega sveta Domžale, Timi Čižek.

Kot je povedal Čižek, je za prvič z obiskom zadovoljen, prav tako je izredno dobro vzdušje. Prvotno je bil festival načrtovan spomladi, vendar so ga takrat zaradi dežja predstavili. Takšen festival po njegovih besedah vsebinsko bolj paše na začetek šolskega leta, da mladi vidijo, kaj vse imajo na razpolago.
Kot je še povedal Čižek, se zahvaljuje Občini Domžale, ki je omogočila današnji festival, Radiu Hit, in spletnemu informativnemu portalu Domžalec.si, ter vsem, ki so sodelovali na današnjem Festivalu mladih.  

Mladi so imeli na razpolago različne aktivnosti, v katerih so se lahko udejstvovali.

Na letošnjem Festivalu so sodelovali in se predstavili: Mladinski svet Domžale, Športno društvo EZ3X , Društvo tabornikov  Rod Skalnih Taborov Domžale, Domžalski skavti, Društvo mladih Jarše, Društvo modelarjev  Modra Ptica, Center za mlade Domžale, Jamarsko društvo Domžale in Plesna šola Miki.
Na festivalu so z glasbenimi točkami nastopili: ansambel Skrivnost, Matic Juvan, Tjaša Hrovat, Dark Hearts, The mirrors.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov