Uroš in Tjaša kot prva glasbenika v Sloveniji: Album v obratnem vrstnem redu

Glasba nas, na tak ali drugačen način, združuje. V dobrem in v manj dobrem, v sreči, v žalosti, v prijateljstvu … in seveda v ljubezni. Vsakega na drugačen način. Tako je glasba združila tudi Uroša Steklaso in Tjašo Hrovat Steklasa, med katerima je iskrica najprej preskočila v zasebnem življenju, kasneje pa sta si glasbo izbrala tudi za poslovno pot.

V zadnjih letih Slovenijo navdušuje duet Uroš in Tjaša, ki ga sestavljata Uroš Steklasa in njegova izvoljenka Tjaša Hrovat Steklasa. Prej smo ju leta spremljali v različnih glasbenih skupinah, njuna skupna glasbena pot pa se je začela kmalu po tem, ko je med njima preskočila iskrica in sta se zaljubila. Sta mlad glasbeni par, ki že nekaj let kot duet na glasbeno sceno prinaša svežino romantike, tako s priredbami kot z avtorskimi skladbami.

Uroš in Tjaša sta preprosta, prijazna in dobrosrčna človeka, ki stvari počneta na svoj, malce odštekan način. In na tak, originalen način, sta se lotila tudi svojega prvega albuma, ki ga bosta kot prva glasbenika v Sloveniji, naredila v obratnem vrstnem redu. Album namreč lahko kupite vnaprej. Kako, se sprašujete? Preko platforme za množično financiranje Adrifund – na njej sta si zastavila znesek, ki ga potrebujeta za dosego cilja, vi pa h končnemu znesku prispevate z nakupom albuma. Glede na višino vašega prispevka, pa poleg albuma prejmete še druge zanimive nagrade. Tako ste lahko prav vi tisti, ki boste poleg albuma prejeli obisk Uroša in Tjaše z nastopom v vaši dnevni sobi ali pa VIP karte za njun koncert, ki bo jeseni organiziran prav za predstavitev albuma. Album, ki bo luč sveta ugledal letos jeseni, bo vseboval 13 njunih avtorskih pesmi. 5 jih že poznamo, ostalih 8 pa bo presenečenje.

Albuma pa ne delata zato, ker ga vsak glasbenik pač potrebuje, temveč zato, ker se skozi glasbo izražata. Tako sta se odločila 13 pesmi zaokrožiti v celoto in jih predstaviti poslušalcem. Sam proces pa ni tako enostaven, kot se morda sprva sliši. Vložiti je potrebno ogromno časa, še več pa denarja. Čeprav bi lahko stroške oklestila tako, da bi vse inštrumente računalniško dodali, pravita, da to ni način, katerega se želita posluževati, zato imajo vse njune pesmi glasbeno podlago posneto v živo. Dela je torej veliko, Uroš in Tjaša pa imata manj kot mesec časa, da zbereta dovolj denarja za izvedbo albuma.

Na vprašanje, kakšno bo ime albuma, sta odgovorila, da bosta tudi pri tem sodelovala s poslušalci in sicer preko družbenih omrežij. Če bodo sodelovali pri financiranju, bodo tudi pri oblikovanju albuma, da bo končni izdelek najboljši.

Kako lahko Urošu in Tjaši pomagate do uresničitve svojih sanj in si album naročite že danes? Kliknite na spletno stran Adrifund, izberite znesek in nagrado, ter ju podprite. Če jima do 13. marca ne uspe zbrati zastavljenega zneska, se ves zbran denar vrne podpornikom.

Avtor: Karin Lisjak; Foto: arhiv Uroša in Tjaše

Komentarji uporabnikov
Tagi