Urbani gladiatorji napadli Domžale

Tradicionalni urbani gladiatorski dogodek v Domžalah, ki je potekal v soboto, 7. aprila 2018, je tudi tokrat izpolnil svoj namen, saj je bil poln veselja, smeha, zabave in predvsem blata ter izmučenih obrazov v cilju. Letos so organizatorji za udeležence pripravili enotno traso v dolžini 10 km. Udeleženci so se na traso izpred Ten Tena podali v 30 sekundnih intervalih. V cilju pa so imeli za vse, ki so uspešno zaključili  traso, pripravljene spominske medalje in diplome in seveda topel obrok, da so si tekmovalci lažje povrnili izgubljeno energijo. Dogodek sta častno podprla Občina Domžale in Turistično informativni center (TIC Domžale).

Pri Urbanem gladiatorju gre za družaben dogodek, namenjen ekipam, ki štejejo med dva in deset člani, na trasi pa morajo premagovati tematske ovire v navezavi z zanimivimi turističnimi in kulturno zgodovinskimi točkami po mestu, kjer poteka dogodek. Gre za adrenalinsko atrakcijo v vseh pogledih, ki je namenjena širokemu krogu ljudi. Tako tekmovalci premagujejo ovire, velikanske drče, blato, preskakujejo ogenj ter se obenem še družijo in zabavajo, kar se vidi po prihodu na cilj, ko so vsi umazani, premočeni a nasmejani in zadovoljni. Urbani gladiator je odlična izbira za team building, saj je pri premagovanju ovir predvsem v ospredju timsko delo in sopomoč med tekmovalci.

Športni center Ten Ten je letos gostil okrog 20 sodelujočih ekip, vse pa so zatrdile, da je to res dogodek zabave in druženja željnih adrenalinskih odvisnežev in rekreativcev. Tokrat je bila na voljo enotna trasa v dolžini cca desetih kilometrov z dvajsetimi ovirami. Tekmovalci so doživeli polno zabave, druženja, rekreacije, teka, blata, ognja, vode, poguma, moči, vztrajnosti, izziva, ponosa, zadovoljstva, smeha … Vse to jim je prinesel Urbani gladiator, avanturistični dogodek, katerega osrednji namen je zdrava zabava ob ekipnem premagovanju razgibane proge, ki praviloma poteka mimo pomembnih in najlepših naravnih znamenitosti. Tako ovire udeležence popeljejo po zanimivih poteh in jim omogočijo ogled naravnih posebnosti slovenskih mest s povsem drugačne perspektive. Urbani gladiator je ekipni izziv, namenjen širšemu krogu ljudi različnih starosti ter vseh stopenj pripravljenosti. Udeleženci na različno dolgih trasah premagujejo raznolike ovire. Čas ni prvotnega pomena, temveč sta v ospredju pomoč medtekmovalci in druženje. Prireditve so tako zabavne za udeležence in prava paša za oči tudi za gledalce, ki pogum za udeležbo še zbirajo.

Start in cilj sta bila pred Športnim centrom Ten Ten Domžale. Tam je bilo poskrbljeno tudi za garderobe, prav tako so tam po koncu dogodka gasilci poskrbeli, da je bila s tekmovalcev sprana vsa umazanijo, ki se je nabrala na njih. Na trasi so zagotovili okrepčevalnice, na kateri so bila na voljo okrepčila. Tekmovalci so premagovali preskok ognja, metanje sulic, plezanje preko stene, hoja po gumah, vlečenje gum, drčanje, plazenje pod električnim pastirjem, plazenje po blatu, nošenje bremen, vlečenje bremen, preskok ovir …

To je bil za tekmovalce res pravi adrenalinski dogodek, po katerem so bili sicer utrujeni, umazani, blatni, premočeni, vendar nasmejani in izjemno zadovoljni. Ponosni pa predvsem nase, da so sposobni iz sebe iztisniti največ! Spominska medalja, ki so jo dobili, pa bo zagotovo še dolgo visela na steni njihove sobe, z unikatno spominsko diplomo pa se bodo lahko pohvalili tudi pred vsemi prijatelji.

Organizatorji so se zahvalili tudi vsem za pomoč pri organizaciji domžalskega urbanega gladiatorja, še posebej gasilskim društvom, saj jim le-ti vsako leto nudijo svojo pomoč pri izvedbi dogodka.

Več fotoutrinkov z Urbanega gladiatorja si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar; Video: Miro in Simona Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi