Upokojenci Domžal že četrtič zapored gorenjski prvaki

V Športni dvorani Trata v Škofji Loki je potekalo posamično in ekipno prvenstvo društev upokojencev Gorenjske, ki se ga je udeležilo 36 šahistov in šahistk. Tudi tokrat je zmagala zasedba DU Domžale, sicer le s točko naskoka pred DU Radovljica, vendar je vodila od prvega pa od zadnjega, sedmega kola.

Igralci so  imeli na voljo deset minut in pet sekund dodatka na potezo. Domžalčani so nekoliko  popustili proti koncu turnirja, vendar ne toliko, da bi bilo ogroženo prvo mesto, ki ga je vedno težko braniti. V ekipi je bil najboljši Marjan Karnar, ki je iz sedmih partij zbral 5.5 točke in postal že sedmič zapored prvak DU Gorenjske. Boris Skok je zbral pet točk in se uvrstil na črto mesto, Janez Hribar in Jože Skok pa sta s 4.5 točke osvojila sedmo in deseto mesto. Za ekipni  seštevek so štele štiri najboljše uvrstitve. Za  Domžale je igral tudi Mirko Čokan, ki je s tremi točkami dosegel 23. mesto.

Med posamezniki je drugo mesto zasedel Tase Ristov DU Škofja Loka, ki je zbral 5.5 točke, na tretjem pa je bil Primož Bajželj DU Radovljica, ki je osvojil  pet točk. Med ženskami je bila najboljša mojstrica Alojzija Pongrac na 33. mestu, osvojila je 2 točki. Vsaka čast, saj je v 88. letu starosti, pa še vedno tekmuje.

Vrstni red ekip: DU Domžale 19.5, DU Radovljica 18.5, DU Jesenice 17, DU Kamnik 15.5, DU Škofja Loka 13.5, DU Žirovnica 6.5 itd. Domžalsko ekipo je kot kapetan vodil Mirko Čokan, ki je kot vedno poskrbel, da je bilo vzdušje v ekipi dobro in borbeno. Ekipa Domžal je poleg pokala dobila še prehodni pokal. In to novega, saj je prejšnjega zaradi treh zaporednih zmag dobila v trajno last.

Avtor: Jože Skok; Foto: Miro Čokan

 

Komentarji uporabnikov
Tagi